SKANDAL DRMA REAL MADRID: Bivšem košarkašu Kraljevskog kluba preti zatvor!
Markus Sloter, Foto: AP/Daniel Ochoa De Olza

BRUKA

SKANDAL DRMA REAL MADRID: Bivšem košarkašu Kraljevskog kluba preti zatvor!

Dve države imaju potpisanu konvenciju koja državljanima ove afričke države daje podjednaki status kao i igračima rođenim u Španiji

Objavljeno:

Košarkaški klub Real Madrid osvojio je Superkup Španije u nedelju, a već u ponedeljak se našao se u centru velikog skandala koji drma košarkašku javnost i ACB ligu.

Bivšem košarkašu Kraljevskog kluba Markusu Sloteru i košarkašu Endiju Panku preti zatvor. Prema navodima madridskih tužilaca, igrači su imali lažne pasoše Ekvatorijalne Gvineje, bivše španske kolonije, kako ne bi mogli da budu registrovani kao strani igrači.

Dve države imaju potpisanu konvenciju koja državljanima ove afričke države daje podjednaki status kao i igračima rođenim u Španiji. Vlasti su za problem saznale još prošle godine, kada je Fuenlabrada pokušala Panka da registruje sa istim brojem pasoša kao Sloterovim, A001696.

- Dokumenti su očigledno lažni, iako su originalno bili važeći. Stranice sa biografskim podacima potpuno su izmenjene, a slike optuženih Slotera i Panka naknadno su ubačene - objasnio je čovek koji je pokrenuo istragu protiv igrača i oba kluba koji su bili umešani, Reala i Fuenlabrade.

Klubovi će platiti novčane kazne, a Slotera i Panka čekaju zatvorske kazne od po 16 meseci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.