NEĆU DA ZA HRVATSKU IGRAJU VOTSONI I DŽONSONI: Rađa osuo paljbu zbog priče o pasošu za Larkina, pa pecnuo i Zvezdu!
Dino Rađa, Foto: Beta/Lana Silvar Dominic

GRMLJAVINA

NEĆU DA ZA HRVATSKU IGRAJU VOTSONI I DŽONSONI: Rađa osuo paljbu zbog priče o pasošu za Larkina, pa pecnuo i Zvezdu!

Iza Šejna Larkina je sjajna sezona

Objavljeno: 16:06h

Jedan od najboljih plejmejkera Evrolige i član Efesa Šejn Larkin želi da nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Hrvati nisu učestvovali na Mundobasketu u Kini, a šansu za Olimpijske igre u Tokiju potražiće kroz kvalifikacije pa bi Larkin svakako mogao da donese novi kvalitet hrvatskom timu. To će, izgleda, da mu ostane pusta želja, bar dok je predsednik Stručnog saveta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa.

- Zar vam ja ličim na nekoga ko iz dana u dan menja mišljenje? Već sam više puta rekao da nećemo dovoditi strance u reprezentaciju jer to nije u interesu hrvatske košarke. I dalje stojim pri tome - rekao je Dino Rađa, prenosi portal 24sata.hr.

Iza Šejna Larkina je sjajna sezona. Vodio je Efes do finala Evrolige, Barseloni je ubacio 37 poena, a u finalu turskog šampionata je Fenerbahčeu ubacio 38 poena, ali to nije dovoljno da slavni hrvatski košarkaš promeni mišljenje o naturalizovanim košarkašima.

- Klubovi moraju da počnu da rade i stvaraju igrače, ne može se očekivati od reprezentacije da podiže košarku, to moraju klubovi da rade. Razumem da klub uzme jednog ili dva stranca kako bi podigao kvalitet treninga i igre, kako bi pomogao domaćim igračima da sazreju, ali ovi stranci koje mi dovodimo nisu kvalitetni. To je besmisleno. Ne želim da u Hrvatskoj igraju "Votsoni" i "Džonsoni". Slovenija je uzela Entonija Rendolfa iz Reala i postala je prvak Evrope, ali šta joj je to donelo na klupskom nivou? Baš ništa. Pogledajte finale ABA lige, Crvena zvezda i Budućnost su igrali s po pet stranaca - dodao je Rađa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.