EVROLIGA ODABRALA 10 NAJVEĆIH TALENATA: A na listi su čak 3 Srbina, ček dok vidite kako su opisani!
Stefan Peno i Boriša Simanić su na listi Zvezda u usponu Evrolige, Foto: Dado Đilas/Beta/Damir Seničar

Od njih se mnogo očekuje

EVROLIGA ODABRALA 10 NAJVEĆIH TALENATA: A na listi su čak 3 Srbina, ček dok vidite kako su opisani!

Naša zemlja jedina ima tri predstavnika, što je svakako dobro za budućnost srpske košarke

Objavljeno:

Bliži se nova sezona Evrolige, a kao zagrevanje najjače evropsko košarkaško takmičenje za klubove je sastavilo listu najtalentovanijih mladih igrača za koje očekuje da zablistaju naredne godine.

Evroliga je na svom sajtu objavila tekst o 10 najvećih talenata rođenih posle 1. januara 1997. godine i od kojih očekuje da budu kandidati za čuvenu nagradu "Zvezda u usponu".

Ono što je za Srbiju najinteresantnije jeste da se na toj listi od 10 momaka nalaze čak tri mlada i talentovana reprezentativca naše zemlje: Stefan Peno iz Albe, Boriša Simanić iz Crvene zvezde i Aleksej Pokuševski iz Olimpijakosa.

Stefana Pena su nazvali mladim veteranom s obzirom da je iskustvo igranja u Evroligi stekao još kao tinejdžer u Barseloni pre nekoliko godina.

- Dolazi iz probojne sezone za Albu u kojoj je postizao 5,9 poena i imao 4,8 asistencija na 15 utakmica na putu do finala Evrokupa. Plejmejker sa sjajnim pasovima sa retkom sposobnošću da čitav tim uključi u napadačke akcije, što sjajno funkcioniše u sistemu trenera Aita Renesesa. Takođe je odličan i defanzivac, koji vrši pritisak na protivnika i time remeti regularne akcije rivalske ekipe. Peno će biti ključni igrač sa klupe u Albi koji će pokušati da promeni tok meča svojim asistencijama i odbranom - piše u segmentu o Penu.

Boriša Simanić je na 6. mestu na listi, a i on već ima malo iskustva igranja u najjačem evropskom takmičenju.

- Simanić je "radim sve" krilni centar sa gabaritom, brzinom, dobrim šutem sa distance i odlučnošću. On od najmlađih dana pokazuje svoj kvalitet, pošto je u juniorskoj konkurenciji osvojio titulu sa Crvenom zvezdom 2014. godine, a bio je i MVP završnog turnira i dve godine kasnije. Prošle godine je pokazao naznake kakav bi igrač mogao da bude sa 4,9 poena i 2,5 skokova u 15 mečeva Evrokupa. Simanić ima sjajan tajming za blokade i ofanzivan skok, efikasan je šuter iz daljine sa brzim izbačajem i ne plaši se nikoga. Pobednički mentalitet koji ima će mu pomoći mnogo u karijeri - piše u segmentu o Simaniću.

Odmah iz Zvezdinog igrača nalazi se još jedan biser srpske košarke, a u pitanju je pretalentovani Aleksej Pokuševski koji je velika nada Olimpijakosa.

- Pokuševski je najintrigantniji igrač na ovoj listi. Visok je 211 cm i igra na poziciji plejmejkera sa neograničenim talentom. Celu prošlu sezonu je trenirao sa prvim timom Olimpijakosa, ali je nastupio u samo dve evroligaške utakmice pri kraju ligaškog dela takmičenja. Njegovo vreme na terenu će se povećati ove sezone i imaće više prilike da pokaže svoje veštine. On zna kako da koristi svoju "veličinu" i duge ruke u odbrani, ume da pokupi i skok i povuče kontranapad zahvaljujući odličnoj kontroli lopte za igrača njegove visine. Takođe je dobar šuter za tri poena - navodi se u delu o Pokuševskom.

Valja spomenuti da je na ovoj listi i Deni Avdija, sin legende Crvene zvezde Zufera Avdije, ali koji igra za reprezentaciju Izraela i nosi dres Makabija.

Dok je na 10. mestu Tarik Biberović, momak iz Zenice koji nosi dres Fenerbahčea.

Evroliga predviđa da će upravo neko od ovih igrača osvojiti nagradu "Zvezda u usponu" koju su prethodnih godina osvajali Bogdan Bogdanović (dva puta), Luka Dončić...

TOP 10 lista najvećih talenata Evrolige:

1. Teo Maledon (Asvel) 2. Jovel Zusman (Makabi Tel Aviv) 3. Laurinas Birutis (Žalgiris) 4. Stefan Peno (Alba) 5. Deni Avdija (Makabi) 6. Boriša Simanić (Crvena zvezda) 7. Aleksej Pokuševski (Olimpijakos) 8. Rokas Jokubaitis (Žalgiris) 9. Usman Garuba (Real Madrid) 10. Tarik Biberović (Fenerbahče)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.