PARTIZAN VELIKIM PREOKRETOM POBEDIO AEK: Posle katastrofalnog prvog poluvremena, crno-beli se raspucali!
Partizan je pobedio AEK u prijateljskom meču: Duel Stefana Jankovića i Ognjena Jaramaza, Foto: Starsport©

Premijera pred navijačima

PARTIZAN VELIKIM PREOKRETOM POBEDIO AEK: Posle katastrofalnog prvog poluvremena, crno-beli se raspucali!

U prvih 20 minuta su primil čak 52 poena, a u drugom poluvremenu ukupno 28

Objavljeno: 20:18h

Partizan je pobedio AEK 86:80 u prijateljskom meču u Beogradskoj areni koji je bio premijera pred domaćim navijačima uoči početka nove sezone.

Košarkaši crno-belih su napravili veliki preokret u drugom poluvremenu nakon izuzetno loše odigrane prve polovine meča, pre svega druge četvrtine, u kojoj su zatajili i u napadu i u odbrani.

Bila je ovo prilika za navijače vicešampiona Srbije da po prvi put na delu vide novi tim koji će imati najviše ciljeve u narednoj sezoni u kojoj će svoje mečeve igrati u Beogradskoj areni.

I solidna je bila poseta, s obzirom na to da se igra i fudbalska utakmica ove večeri, a donji prsten Arene je bio skoro ispunjen, uglavnom onim "mirnijim" navijačima, pošto nijedna navijačka frakcija nije organizovano došla na utakmicu.

Što se tiče samog meča, trener Trinkijeri je sigurno imao mnogo zamerki na igru svoje ekipe u prvoj polovini meča, pre svega u odbrani, jer su dozvolili protivniku da postigne čak 52 poena u prvom poluvremenu.

Prva četvrtina je završena nerešeno 27:27, međutim, u drugoj je ubojiti košgeter Kit Lengford izbušio koš crno-belih, pa je tako poluvreme završio sa 15 postignutih poena.

Pripomogao mu je i Stefan Janković, koji je na pozajmici baš iz Partizana u AEK-u, a dobio je ovacije kada je ušao u igru i odmah pokazao svoj uticaj sa dve trojke i nekoliko skokova.

Sa druge strane je parirao Rade Zagorac, ali nedostajalo je još raspoloženih igrača.

Ipak, sve se promenilo u drugom poluvremenu, jer su crno-beli zategli odbranu "pod konac" pa su tako u trećoj deonici primili 16 poena, u četvrtoj svega 12.

1 / 24 Foto: Starsport©

Proradio je i napad i pojavilo se više raspoloženih igrača, pa je u poslednjem periodu viđen potpuni preokret kojim su stigli do pobede.

Partizan je predvodio Ognjen Jaramaz sa 15 poena, a pratili su ga Rašon Tomas sa 14, Parahovski i Volden su postigli po 13, a 11 je ubacio Zagorac.

U redovima AEK-a očekivano najefikasniji Lengford sa 26 poena, a dvocifren je bio još samo Janković sa 12 poena.

Statistika sa meča Partizan - AEK
Statistika sa meča Partizan - AEKfoto: Espreso

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.