OVO ČEKAMO MESECIMA: Ovako izgleda nova hala "Pionir"!
Hala Pionir, Foto: Espreso.co.rs

BLIŽI SE

OVO ČEKAMO MESECIMA: Ovako izgleda nova hala "Pionir"!

Dodao je da će biti kompletno sređen i plato ispred hale na kome će se nalaziti poprsje profesora Nikolića

Objavljeno:

Radovi na rekonstrukciji hale "Aleksandar Nikolić" biće završeni 1. oktobra, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je tokom obilaska radova rekao da je dvorana koja je simbol košarke i Beograda dobila novo lice i da će moći da primi 8.000 posetilaca.

- Zamenjena je rasveta i klimatizacija, postavljen je novi parket, nova sedišta, loža i pokretne tribine, koje su ranije morale da se montiraju i do tri sata. Ugrađena je nova protivpožarna zaštita. Tavanica je dobila potpuno novo lice. Sređuju se svlačionice, kao i drug delovi dvorane. Ovo je samo nastavak ulaganja države u sport. Rade se stadioni i sportski kompleksi širom Srbije. Grad Beograd se pridružio i uložio novac u rekonstrukciju dvorane Aleksandar Nikolić, dok ćemo sledeće godine uložiti novac u rekonstrukciju SC Milan Gale Muškatirović, SC Mirko Sandić na Vračaru i Starog Difa. Bez ulaganja u sportske objekte nema takmičenja, niti interesovanja navijača, kao ni uspeha sportista - rekao je Vesić.

Dodao je da će biti kompletno sređen i plato ispred hale na kome će se nalaziti poprsje profesora Nikolića.

Ovo je novi izgled Hale Pionir
Ovo je novi izgled Hale Pionir foto: Beograd.rs/Promo

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković najavio je otvaranje spomen sobe posvećene profesoru Nikoliću.

- Svako ulaganje u sport se vraća - rekao je Maljković i ukazao da je Srbija zemlja sporta, ali da se samo 12 odsto omladine bavi sportom, od čega samo četiri odsto pod nadzorom trenera.

Direktor Sportskog centra Tašmajdan Milan Novović rekao je da je završeno 95 odsto radova i dodao da će hala za utakmice biti spremna 1. oktobra, a za treninge već naredne sedmice.

- Ostalo je da se urade finese na uređenju terena, partera i dela ispred hale, uz postavljanje novih koševa. Kroz rekonstrukciju i povećanja kapaciteta hale nisu ugroženi tereni za druge sportove - rukomet i odbojku, kao i za održavanje takmičenja u borilačkim veštinama - istakao je Novović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.