NIJE PRAZNA PRIČA: Darko Miličić zvanično potvrdio da se vraća košarci! Igraće s Bulutom i bivšim reprezentativcima
Darko Miličić je potvrdio da se vraća košarci, Foto: Starsport©

Ima i humanitarni karakter

NIJE PRAZNA PRIČA: Darko Miličić zvanično potvrdio da se vraća košarci! Igraće s Bulutom i bivšim reprezentativcima

Nekadašnji NBA igrač i reprezentativac će ponovo igrati takmičarsku košarku

Objavljeno:

Kao bomba je odjeknula vest da se Darko Miličić vraća iz košarkaške penzije i da će ponovo zaigrati takmičarsku košarku, a sada je stigla i potvrda te informacije od njega lično.

Nekadašnji drugi pik na NBA draftu 2003. godine koji nikada nije ostvario ni delić onoga što mu se prognoziralo kada je bio odabran odmah iza Lebrona Džejmsa, prekinuo je svoju košarkašku karijeru u 28. godini, ali sada je odlučio da se vrati.

On će naredne sezone igrati za klub "I come to play" (Došao sam da igram) iz Novog Sada koji se takmiči u Drugoj regionalnoj ligi, a čiji su članovi takođe neki bivši reprezentativci poput Jova Stanojevića, Branka Cvetkovića, a tu je i jedan od najboljih igrača basketa 3 na 3 na svetu, Dušan Domović Bulut.

- Drago mi je što ćemo moći da pomognemo da mladi stasaju i što akcija ima pre svega humani karakter. Naravno, potrudićemo se svi da napravimo i takmičarski rezultat. Polako - poručio je Miličić u izjavi za "Basketball sphere".

Bolje upućeni u košarkaška zbivanja u Novom Sadu, znaju da grupa nekadašnjih profesionalaca već izvesno vreme za svoju dušu igra “pet na pet”. Iz tog druženja rodila se ideja da svoja iskustva iz znanja prenesu mlađim naraštajima kroz tim/projekat “I can play”, u kome “asistiraju” grad Novi Sad i američka ambasada.

S obzirom na to da je Miličićev poslednji klub bio Boston, bilo je neophodno da iz SAD stigne i ispisnica, ali pošto se i to završilo uspešno, nikakve prepreke više ne postoje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.