IMAMO PODRŠKU OD VUČIĆA! Danilović najavio kandidaturu za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre!
Saša Danilović je najavio kandidaturu za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, Foto: Starsport©

Ne odustajemo od toga

IMAMO PODRŠKU OD VUČIĆA! Danilović najavio kandidaturu za domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre!

Prema rečima predsednika KSS-a država je obećala finansijsku i logističku podršku

Objavljeno: 14:13h

Košarkaši Srbije osim što nisu uspeli da osvoje odličje na Svetskom prvenstvu, na koje su otputovali kao prvi favoriti za zlatnu medalju, nisu obezbedili ni direktan plasman na Olimpijske igre.

Tako će svoj put do Tokija naredne godine morati da traže kroz kvalifikacioni turnir u junu, a put do OI će biti više nego paklen s obzirom na to koje će sve reprezentacije učestvovati.

Ipak, Srbija će se kandidovati za domaćinstvo jednog od četiri kvalifikaciona turnira koji će biti održani od 6. do 12. jula naredne godine.

Saša Danilović je rekao da je razgovarao sa predsednikom Srbije o kandidaturi za domaćinstvo kvalifikacionog turnira
Saša Danilović je rekao da je razgovarao sa predsednikom Srbije o kandidaturi za domaćinstvo kvalifikacionog turnirafoto: Starsport©

To je poručio predsednik KSS-a, Predrag Saša Danilović, koji je na konferenciji za novinare po povratku sa Mundobasketa, rekao i da je već razgovarao na tu temu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, koji mu je pružio podršku.

- Razgovarao sam sa predsednikom, da se kandidujemo, apsolutnu podršku imamo i ja zahvaljujem na tome. Ne bih o šansama, jer smo se opekli - rekao je Danilović.

Podsećamo da su kandidature za domaćinstvo kvalifikacionih turnira najavili već i Litvanci, Grci, Venecuelanci, a da će sama kandidatura koštati 3 miliona dolara.

Srbija je 2016. godine bila domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre preko koga je stigla u Rio, ali sada će konkurencija biti paklena.

Učesnici kvalifikacija će biti Srbija, Poljska, Češka, Litvanija, Italija, Grčka, Rusija, Brazil, Venecuela, Portoriko, Dominikanska Republika, Nemačka, Novi Zeland, Tunis, Kanada, Turska. Takođe, FIBA će dodeliti još četiri vajld karte, prema plasmanu. Samo pobednici turnira će moći da odu na Olimpijske igre.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.