ZAVRŠIO KARIJERU JEDAN OD KLJUČNIH IGRAČA ŠAMPIONSKIH VORIORSA: Zbog njega je Durent odbio maksimalni ugovor!
Šon Livingston se penzionisao, Foto: EPA/Larry W Smith

Pred početak trening kampa

ZAVRŠIO KARIJERU JEDAN OD KLJUČNIH IGRAČA ŠAMPIONSKIH VORIORSA: Zbog njega je Durent odbio maksimalni ugovor!

Posle 15 godina provedenih u najjačoj ligi na svetu, rekao da je dosta

Objavljeno:

Šon Livingston je odlučio da završi svoju košarkašku karijeru posle 15 sezona igranja u NBA.

Jedan od najvažnijih igrača u šampionskom timu Golden Stejta prethodnih sezona rešio je da "okači patike o klin" pred početak treninga kampa za novu sezonu.

Kao perspektivni bek je bio izabran na draftu 2004. godine sa mesta četvrtog pika od strane Klipersa i smešila mu se sjajna karijera u najjačoj ligi na svetu.

Međutim, doživeo je brzo jednu od najtežih povreda kolena i morao je na operaciju, a oporavak je trajao čak 16 meseci.

Doktori su u jednom momentu pomislili da će morati čak da mu amputiraju nogu, a svi su bili uvereni da čak neće moći ni normalno da hoda, a kamoli da igra košarku.

Ipak, zahvaljujući snazi volje i napornom radu uspeo je da se vrati svom omiljenom sportu, iako više nije bio onaj isti igrač.

U međuvremenu se selio od kluba do kluba, nastupajući za Majami, Oklahomu, Vašington, Šarlot, Klivlend i Bruklin, sve do dolaska u Ouklend, u redove Voriorsa.

Šon Livingston je bio jedan od ključnih igrača u šampionskom timu Voriorsa
Šon Livingston je bio jedan od ključnih igrača u šampionskom timu Voriorsafoto: AP

Tu se u leto 2014. pronašao u timu i dobio važnu ulogu igrača s klupe u šampionskom sastavu, jednom od ključnih članova ekipe sa kojom je osvojio tri šampionske titule.

Toliko je bio važan član ekipe da je Kevin Durent pred ulazak u poslednju godinu ugovora odbio da potpiše novi, maksimalni, kako bi Livingston i Igudala ostali u ekipi prošle sezone.

Ipak, sada je došlo vreme da se povuče.

- Posle 15 godina u NBA ligi, pun uzbuđenja, tuge, zahvalnosti i sreće iskazujem u jednom dahu. Teško je u jednu rečenicu staviti sve emocije kojima iskazujem ispunjenje svojih snova. Nisam trebao da budem ovde. Niko mi nije davao šansu da ću mentalno i emotivno uspeti da dobijem taj rat i nadam se da će to nekoga moći inspiriše. Povreda mi je dala priliku da se bolje upoznam i da samom sebi (a i svetu) dokažem da ništa ne sme da utiče na moju sudbinu osim mene samog. Za svo to vreme u ligi najviše sam ponosan na činjenicu da sam prošao sve testove karaktera, vrednosti i vere. Hvala mom ćaletu koji mi je rekao 'idi po tu veliku loptu' HVALA TI. Mom dedi, koji mi je uvek govorio da u životu ima još mnogo toga pored košarke, HVALA TI. Mojim ujacima koji su me podigli kao svoje dete, HVALA VAM. Mojoj ženi i deci... budućnost je SJAJNIJA od naše prošlosti i jednostavno bez vas ne vidim novo poglavlje. Svim mojim saigračima, trenerima, osoblju, čitav put je kolekcija iskustva i vi ste bili ti koji ste mi pomogli, HVALA VAM. Najveći poklon jeste da pomažemo drugima, čaše u vis - poručio je Livingston.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.