MOŽEMO DA SE SVAĐAMO I POBIJEMO, ALI MI SMO PORODICA: Divac emotivno o Jugoslaviji pri ulasku u Kuću slavnih!
Vlade Divac je ušao u Kuću slavnih, Foto: AP

legenda

MOŽEMO DA SE SVAĐAMO I POBIJEMO, ALI MI SMO PORODICA: Divac emotivno o Jugoslaviji pri ulasku u Kuću slavnih!

Dotakao se Divac i rasturene generacije koja je mogla mnogo pod zastavom Jugoslavije

Objavljeno: 12:19h

Vlade Divac zvanično je postao deo Kuće slavnih u klasi 2019, a ceremonijalni govor dotakao se balkanskog porekla.

Dan ranije, Divac je pred ceremoniju "naručio svetsko zlato" od Bogdanovića i Bjelice, a potom ga je legendarni Džeri Vest uveo u istoriju u Springfildu.

Vest ga je i doveo u Lejkerse, pa je izbor bio logičan - bilo je dirljivog ćaskanja sa legendama, čak je i Dino Rađa došao iz Hrvatske kako bi prisustvovao ceremoniji, a Divac je u govoru obuhvatio prostore bivše Jugoslavije.

- Ljudi sa Balkana su kao disfunkcionalna porodica, možemo da se svađamo i pobijemo, ali na kraju, mi smo porodica. Za mene, košarka je uvek bila ljubav - rekao je Divac, koji se nekoliko puta našalio.

- Dobro je što sam imao uz sebe agenta i dobrog prijatelja Marka Flajšera da budem siguran da ću zaraditi neki novac tokom karijere.

- Košarka je sve suporotno od sebičnosti, košarka je povezana s davanjem, deljenjem, brigom za druge.

Vlade Divac u kući slavnih
Vlade Divac u kući slavnih foto: AP

Divac je zahvalio bivšim saigračima, trenerima iz svih faza, a posebno mesto sačuvao je za suprugu Anu, sa kojom je nedavno proslavio 30 godina braka.

Dotakao se Divac i rasturene generacije koja je mogla mnogo pod zastavom Jugoslavije.

- Uprkos politici, ratu i mržnji kojom su hteli da nas rasture, nisu uspeli. Nisu znali da je naša ljubav jača od sve mržnje koju su probali da nam usade.

Bivši reprezentativac Jugoslavije zahvalio se u svom govoru svim trenerima sa kojima je radio, a posebno je istakao Krešimira Ćosića, Duška Vujoševića, Svetislava Pešića, Dušana Ivkovića, Nikolu Opačića i Kimeta Bogojevića, a zahvalio se i svojim trenerima u NBA: Petu Rajliju, Bilu Bertki, Majku Danliviju, Delu Herisu, Dejvu Kauensu, Polu Sajlasu, Riku Adelmanu i Pitu Karilu.

Divac nije zaboravio ni Peđu Stojakovića, Krisa Vebera, Radenka Dobraša i Nikolu Lončara, koji su ga tokom ceremonije podržali iz prvih redova u Springfildu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.