POČELA CEREMONIJA PRIJEMA DIVCA U KUĆU SLAVNIH: Legendarni Vlade zatražio poklon od Bjelice i Bogdana iz Kine!
Vlade Divac je obukao narandžasti sako kojim je započela ceremonija prijema u Kuću slavnih, Foto: AP

Veliko priznanje

POČELA CEREMONIJA PRIJEMA DIVCA U KUĆU SLAVNIH: Legendarni Vlade zatražio poklon od Bjelice i Bogdana iz Kine!

Ceremonija prijema nove klase legendi u Kuću slavnih u Springfildu je započela u četvrtak konferencijom za medije i oblačenjem čuvenih narandžastih sakoa, a zvaničan događaj je u noći između petka i subote

Objavljeno: 08:49h

Srbijo, budi ponosna! Vlade Divac se sprema da postane član Kuće slavnih u Springfildu., a ceremonija koja je počela tokom prethodne noći trajaće nekoliko dana.

Divac je obukao narandžasti sako, tradicionalni koji dobijaju svi koji postaju članovi Kuće slavnih, dok će zvanično postati član na ceremoniji koja će održati u Čikagu u subotu 30 minuta posle ponoći po srpskom vremenu.

Legendarni bivši košarkaš dobio je priznanje za svoju neverovatnu karijeru koju je imao, od pre dolaska u NBA noseći dresove Sloge i Partizana, preko boravka u najjačoj ligi sveta gde je postao jedan od prvih i najboljih igrača iz Evrope koji su se ikada pojavili, pa sve do fenomenalnih uspeha u reprezentativnom dresu.

Tako je rođeni Prijepoljčanin postao tek četvrti Srbin, a drugi srpski igrač posle Dražena Dalipagića koji je doživeo ovakvo priznanje da postane član Nejsmitove Kuće slavnih.

Podsećamo da je Bora Stanković primljen u Kuću slavnih kao funkcioner i čovek zaslužan za razvoj Jugoslavije, dok je profesor Aleksandar Nikolić to postao zahvaljujući svom trenerskom u funkcionerskom radu.

Legendarni Divac je posle zvanične ceremonije dao intervju novinarima, gde je izneo prve utiske zbog najvećeg individualnog priznanja u karijeri.

- Drago mi je zbog mene i moje familije. Mojih saigrača, trenera, navijača, svih koji su me podržavali tokom svih ovih godina. Kada sam počinjao da igram košarku nikada se nisam nadao da će ovo biti vrhunac, ali mi je drago da se to desilo. Ušao sam u odabrano društvo - bilo je prvo što je rekao legendarni Vlade.

On je odgovarao i na pitanje o reprezentaciji, čiji je dres nosio od 1985. do 2002. godine i sa kojom je dva puta bio šampion sveta, tri puta prvak Evrope i osvajač olimpijske bronze i srebra.

- U reprezentaciji sam bio od 1985. do 2002. To je period od 17 godina, sa prekidima zbog sankcija. Sa svakog takmičenja sam se vraćao sa medaljom. Najemotivnija je sigurno zlatna sa Evropskog prvenstva u Atini 1995. Iz mnogo razloga. Što se tiče klupskih, to je prva titula sa Partizanom 1987. godine.

Naravno, neizostavno je bilo da se pomene aktuelno Svetsko prvenstvo na kome Srbija važi za glavnog favorita, a u timu igraju i Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović koji su članovi i Sakramenta, čiji je on sad glavni operativac.

- Vrhunska generacija. Imaju izuzetno zapažene uloge u svojim timovima, a mnogi od njih su nosioci igre. Jokić, Bogdanović, Bjelica, Boban, sada i Gudurić. Mladi su, imaju sjajnu perspektivu. Malopre sam se čuo sa Bogdanom i Bjelicom. Čestitali su mi ulazak u Kuću slavnih. Rekao sam im poklone ne primam. Samo zlato. Momci, donesite mi zlatnu medalju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.