NI HAKA PLES IM NIJE POMOGAO: Orlovi lagano sa Novim Zelandom!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport

pripremna utakmica

NI HAKA PLES IM NIJE POMOGAO: Orlovi lagano sa Novim Zelandom!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 15:38h

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Novi Zeland sa 88:78 u drugom meču na pripremnom turniru u Kini.

Ovo je bila nova pobeda Orlova pre Mundobasketa, osma na pripremama.

U utakmici sa Novim Zelandom, Đorđević je rešio da odmara Bogdana Bogdanovića i Nemanju Bjelicu. Ovo je bila pretposlednja provera Srbije u Kini, a završni test pred početak Mundobasketa ih čeka 27. avgusta protiv Francuske.

Novi Zeland se držao dok ga je služio šut sa distance- Srbija je napravila seriju 8:2 zahvaljujući dominaciji pod košem, a nakon prvih 10 minuta bilo je 25:16. Poslednjih pet poena u četvrtini ubacio je Stefan Birčević, koji je pogodio trojku, zatim fauliran u pokušaju za tri poena, a pogodio je 2 od 3 slobodna bacanja.

foto: Starsport©

Druga četvrtina nije donela ništa novo, Srbija je stekla dvocifrenu prednost koju je sačuvala do kraja poluvremena, a nakon prvih 20 minuta rezultat je bio 53:42.

Odlična odbrana Srbije na početku treće četrtine rezultirala je serijom 9:2 za vođstvo 62:44. Prednost Srbije rasla je iz minuta u minut, do maksimalnih +22 u 34. minutu (75:53), ali je Novi Zeland uspeo da uhvati priključak i priđe na 76:66 četiri minuta pre kraja.

foto: Starsport©

U samoj završnici prednost Srbije se kretala između 10 i 15 poena, ali su Novozelanđani u poslednjem napadu imali priliku da razliku svedu na jednu cifru. Nisu uspeli pa je na kraju ostalo 88:78.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Milutinov i Marjanović koji su upisali po 17 poena, a pratio ih je Jović sa 13. Novozelanđane je predvodio Vebster sa 14 ubačenih koševa, dok su Lo i Miler upisali po 10.

Takmičenje na Svetskom prvenstvu počinje 31. avgusta.

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

ČETVRTA ČETVRTINA - 88:78 za Srbiju koja ne zna za poraz na pripremama.

U poslednjoj četvrtini, Novozelanđani su se razigrali, ali je zaliha koju je Srbija napravila bila prevelika da bi se stigla i prestigla. Sve što je Novi Zeland uspeo bilo je da smanji razliku, ali je i dalje prednost Srba bila dvocifrena i sve što su Novozelanđani uspeli da urade bilo je da smanje bruku i da poraz bude koliko toliko pristojan. Srbija je pobedila sa 88:78.

foto: Starsport©

TREĆA ČETVRTINA - 58:50 za Srbiju!

Ista priča se nastavila i u trećoj četvrtini. Orlovi su stigli do nove izglednije prednosti - 57:42. Pokušao je selektor Novog Zelanda tajm-autom da trgne ekipu, ali to mu ništa nije pomoglo. Srbija je punila koš rivala i stigla do plus 18 - 60:42. Vođstvo srpske reprezentacije nije padalo iako je Novi Zeland imao šanse.

DRUGA ČETVRTINA - Vodi Srbija sa 53:42 na poluvremenu!

Nastavili su Srbi da rešetaju koš Novog Zelanda i ubrzo je bilo 29:18 za Orlove. Sve je išlo kao podmazano, a prvi dvocifren u srpskom timu bio je Marjanović koji je u 15. minutu upisao deseti poen. Odlično je igrala Srbija i ubrzo je bilo 44:31. Uspeli su Novozelanđani da smanje na minus devet (51:42), ali je Srbija otšla na odmor sa prednošću od 11 koševa - 53:42.

PRVA ČETVRTINA - 25:16 vodi Srbija!

Poveo je Novi Zelanda sa 9:6, a Jović je nanizao pet poena i uspeo da natera novozelandskog selektora da zatraži tajm-aut. Posle toga je Srbija preokrenula na 10:9. Ponovo je preokrenula Srbija na 14:12. Stvari su počele da dolaze na svoje mesto i na odmor se otišlo sa 25:16 u korist Srbije.

Novozelanđani haka plesom pokušavaju da uplaše Orlove.

Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije foto: Printscreen/RTS1

PODSEĆANJE

Utakmica polufinala iz 2002. godine u Indijanapolisu između Jugoslavije i Novog Zelanda

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.