IMAMO PODVIG GODINE: Izbacili NBA Kanađane sa OI, pa u finalu dobili Argentinu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuter/henry Romero

IGRAČI ZA KOJE NISTE ČULI

IMAMO PODVIG GODINE: Izbacili NBA Kanađane sa OI, pa u finalu dobili Argentinu! (FOTO) (VIDEO)

Ekipa za čije igrače su čuli samo vrsni poznavaoci košarke priredila dva uzastopna podviga na šampionatu Severne i Južne Amerike
Objavljeno:

Istovremeno dok se igra Eurobasket i nacionalni timovi iz Evrope se bore za mesta koja vode na Olimpijske igre, u Meksiku je održano prvenstvo Amerike gde su se za titulu šampiona i takođe odlazak u Rio sledeće godine borile najbolje selekcije Severne i Južne Amerike. Na ovo takmičenju nije učestvovala selekcija SAD koja je obezbedila direktan odlazak na OI kao branilac šampionske titule, ali su zato sve ostale najjače selekcije bile tu, pa i Brazil, iako i on ima obezbeđeno mesto na Igrama kao domaćin.

Venecuela je napravila neverovatan podvig i uspela u konkurenciji izuzetno jake Argentine i Kanade da osvoji titulu šampiona dva kontinenta i tako priredi prvorazredno iznenađenje. Venecuelanci, u čijem timu nije bilo igrača koji su poznati većem broju poklonika košarke, su dva najveća favorita za titulu nadigrali i pobedili u polufinalu i finalu i zasluženo ostvarili ogroman uspeh.
Prvo su u borbi za mesto u finalu pobedili izuzetno jaku Kanadu 79:78 koja je u sastavu imala nekolicinu NBA igrača predvođene dvojicom prvih pikova sa drafta pretprošle i prošle godine - Endrjuom Viginsom i Entonijem Benetom i tako ih ostavili bez direktnog plasmana na Igre.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.