SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Rival Orlova bez važnog igrača na Mundobasketu!
Džordan Klarkson (crveni dres), Foto: AP/Tony Dejak

ODLIČNO

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Rival Orlova bez važnog igrača na Mundobasketu!

Košarkaš je bio uvršten u preliminarni sastav reprezentacije

Objavljeno:

Mnogo je bilo polemike oko igranja Džordana Klarksona za reprezentaciju Filipina na Mundobasketu u Kini kao naturalizovani košarkaš.

Prvobitna odluka FIBA bila je da mu to ne dozvoli iako su se čelnici Košarkaškog saveza Filipina nadali da će ljudi iz svetske kuće košarke promeniti odluku, ali do toga nije došlo. Odluku FIBA je saopštio selektor Filipina Jeng Gijao koji je naveo da se već pomirio sa tom odlukom i da će nastaviti da priprema ekipu za takmičenje koje počinje 31. avgusta.

Košarkaš Klivlend Kavalirsa je bio uvršten u preliminarni sastav filipinske reprezentacije, u slučaju da ga FIBA na kraju proglasi naturalizovanim košarkašem, ali je selektor Filipina podvukao da do promena u prvobitnoj odluci nema, te da će Filipinci bez njega pokušati da daju sve od sebe na predstojećem Svetskom šampionatu.

Izostanak Džordana Klarksona iz sastava biti veliki udarac za Filipince. On je prethodne sezone u proseku dolazio do 16,8 poena po utakmici uz 3,3 uhvaćene lopte i 2,4 asistencije u dresu Klivlenda.

Filipini će igrati u grupi D na Mundobasketu protiv Srbije, Italije i Angole.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.