RAZUM ILI PROPAST PARTIZANA: Poslednje upozorenje za Grobare!
Foto: Starsport©

nemaju više strpljenja

RAZUM ILI PROPAST PARTIZANA: Poslednje upozorenje za Grobare!

Naredna kazna, koja visi klubu nad glavom je izbacivanje iz Evrope.

Objavljeno:

Najbitniji meč u ovoj sezoni fudbaleri Partizana će igrati – bez publike.

Bili su Grobari zaista 12. igrač na meču sa Malatijom u 3. kolu kvalifikacija, napravili su sjajnu atmosferu, ali su imali i dva prestupa, zbog kojih je UEFA rešila da zatvori tribine za duel sa Moldeom.

Samim tim, sve dobro što je urađeno protiv Turaka, pesme koje su nosile igrače do pobede i fenomenalne igre, pale su u vodu. Niti će sutra uveče fudbaleri imati podršku, taj vetar u leđa, niti će klub zaraditi od prodaje ulaznica. Štaviše, moraće Partizan dodatno da plati kaznu zbog ispada protiv Malatije.

Zbog svega toga iz Humske 1 su danas uputili još jedan, možda i najdramatičniji apel do sada, pod nazivom: Birajmo – razum ili propast! Na sajtu crno-belih objavljene su dve brošure koje je usvojila i objavila UEFA, a u kojima se jasno vidi, bez ikakve dileme, šta je dozvoljeno unositi i skandirati na tribinama stadiona, a šta nije.

I već druga stavka u brošuri od 2016. godine je ono na čemu su „grobari“ pali protiv Malatije – Keltski krst.

„Keltski krst je simbol koji su koristili nacisti širom sveta i koji predstavlja „superiornost bele rase“. To je jedan od najrasprostranjenijih rasističkih simbola. Na fudbalskim stadionima često se može videti na parolama, šalovima ili nalepnicama. Često se koristi umesto slova O“, stoji u objašnjenju UEFA.

U drugoj brošuri, koja je objavljena prošle godine, UEFA je dopunila simbole i povike koji su zabranjeni na stadionima. A, prvi put su se tu našli i neki tipični srpski simboli, kao što su četničke zastave i slogan „Nož, žica, Srebrenica“.

Čelnici Partizana su najavili da će obe brošure uskoro biti prevedene na srpski jezik i objavljene na sajtu, da bi navijači mogli do kraja da se upoznaju sa svim što ne bi smelo da se ubuduće nađe na tribinama. Jer je naredna kazna, koja visi klubu nad glavom – izbacivanje iz Evrope.

- FK Partizan itekako želi da učestvuje u UEFA takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub - stoji, pored ostalog u saopštenju crno-belih.

UEFA je zbog upotrebe Keltskog krsta na utakmici sa Malatijom kaznila Partizana sa dve utakmice bez publike. Prva je sutra uveče protiv Moldea.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.