TOMAŠEVIĆ IM JE SVIMA SLAO MEJLOVE: Sale Đorđević je mnogo besan na njih!
Aleksandar Đorđević, Foto: Beta/Branislav Božić

MNOGO JE BESAN

TOMAŠEVIĆ IM JE SVIMA SLAO MEJLOVE: Sale Đorđević je mnogo besan na njih!

Kapiten Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević su se povredili u pripremnim utakmicama, a rovit je i Vladimir Lučić

Objavljeno:

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević ima mnogo problema sa povredama pred Mundobasket u Kini.

Kapiten Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević su se povredili u pripremnim utakmicama, a rovit je i Vladimir Lučić. Zbog toga je strateg Orlova bio veoma iznerviran na konferenciji za medije i osuo paljbu po sistemu takmičenja.

- Ono što se desilo Gagiju Milosavljeviću je najteža povreda koja može da se desi igraču. Jako nam je krivo. On je mnogo dao reprezentaciji. On je i dalje veliki deo ekipe, osetiće se njegovo odsustvo. Posle Gagijeve povrede došlo mi je... Mnogo se traži od igrača, jeste čast da se igra za reprezentaciju, ali kada se desi ovako nešto, onda se pojavi i doza straha kod drugih. To moramo da rešimo zajedno - rekao je Aleksandar Đorđević na konferenciji za medije pred polazak u Kinu.

Problem predstavlja naporan kalendar kvalifikacija i takmičenja zbog čega u kvalifikacijama za Mundobasket nisu igrali najbolji igrači

- Mi iz federacija, ljudi koji vole i koji brinu o košarci, da se usklade kalendari. Košarka ne može da se igra u kancelarijama, institucijama. Samo na terenu. Mislim tu na košarku koja napuni halu poput Arene, ili Kaunasa, ili Atine. A to je moguće samo ako su tu najbolji, Teodosić, Valančijunas, Adetokumbo. Oni su bitni, mi ostali ne. Jedna od stvari na kojima mi insistiramo, a to je da FIBA reši da dopusti svim ekipama da idu sa 14 igrača na takmičenje, 12 + 2, što ne iz taktičkih razloga, a kamoli za ovakve situacije - izjavio je selektor Srbije i dodao da je više puta išao u Ženevu gde je čelnicima FIBA iznosio lične stavove za takmičenja kao i da je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević istim povodom pisao mejl svetskim košarkaškim čelnicima i ostalim federacijama.

Srbija će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi D u Fošanu, protiv Angole, Italije i Filipina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.