POLA AMERIKE PIŠE O SRBIJI POSLE POBEDE NAD GRČKOM: Ništa im nije jasno vezano za Nikolu Jokića!
Nikola Jokić, Foto: Starsport©

U POTPUNOM SU REBUSU

POLA AMERIKE PIŠE O SRBIJI POSLE POBEDE NAD GRČKOM: Ništa im nije jasno vezano za Nikolu Jokića!

Novinari sa "one strane okeana" ne prestaju da pišu o momcima Aleksandra Đorđevića

Objavljeno:

Srbija je u nedelju uveče usred Atine posle preokreta pobedila Grčku u finalu Akropolis kupa i tako nastavila savršen rezultatski niz na pripremama (bez ijednog poraza).

Na tom meču, pored povređenih Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića, te Vladimira Lučića, nije igrao ni jedan od najboljih svetskih košarkaša Nikola Jokić. Američki novinari koji prate sport među obručima poprilično podrobno su se pozabavili tom temom, ali ono što prvo upada u oči je - uplašili su se kad su videli koliko su Orlovi moćni i bez glavnih igrača.

Mark Spirs sa ESPN-a je o tome obavestio pola miliona svojih pratilaca na Tviteru sledećim rečima:

- Srbija je upravo dobila Janisa i Grčku u revijalnom meču, posle produžetka i to bez Jokića.

Harison Vind, koji prati Jokićeve Denver Nagetse za popularni portal "BSNDenver" u američkoj saveznoj državi Kolorado, naglasio je da bi "orlovi" mogli da budu kobni i za Amerikance na Mundobasketu:

- Srbija stvarno preti da pobedi SAD na Svetskom prvenstvu. Ima vrhunski talenat i timski duh koji je izgrađivan dugogodišnjim igranjem zajedno - poručio je Vind.

Džonatan Đivoni sa "Draft ekspresa" je ovako video meč u Atini:

- Dobra pripremna pobeda za Srbiju pred 18.000 neprijateljskih grčkih navijača, i to bez Nikole Jokića. Srbi će biti super težak rival za svakoga (uključujući Amerikance) zbog načina na koji igraju odbranu, zbog načina na kojih se kod njih lopta kreće i kako šutiraju. Grci i dalje pokušavaju da pronađu najbolji način da koriste FIBA Janisa - napisao je Đivoni.

Dag Smit, koji više od dve decenije prati aktuelne NBA šampione, Toronto Reptorse, upozorio je američku javnost:

- Srbija je dobila sa pet razlike u ludom prijateljskom meču. Neki momci (Jokić) su odmarali, ali, ipak, lud prijateljski meč. Nemojte da vam promakne Srbija kada Svetsko prvenstvo počne - poručio je Smit.

Po svemu sudeći, Amerikancima neće biti nimalo svejedno ukoliko nalete na Srbiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.