SRBIJA TROJKAMA SPRŽILA ITALIJANE: Orlovi sporo upalili, ali onda izrešetali tim sa kojim će igrati u grupi!
Srbija se sastaje sa Italijom, Foto: Starsport©

akropolis kup

SRBIJA TROJKAMA SPRŽILA ITALIJANE: Orlovi sporo upalili, ali onda izrešetali tim sa kojim će igrati u grupi!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

Objavljeno: 18:47h

Košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je i drugi meč na Akropolis kupu u Atini, a i na njemu je nastavila idealan niz bez poraza tokom ovih priprema.

Posle Turske, pala je i Italija i to sa ogromnih 96:64.

Iako se na počeku meča činilo da neće biti tako lako, pošto je u prvoj četvrtini viđen premali broj poena uz mnogo grešaja i promašaja, Orlovi su prvenstveno dalekometnom paljbom i skokovima u napadu uspeli da "oderu" reprezentaciju koja će im biti glavni takmac za prvo mesto u grupi na Mundobasketu (tu su još Angola i Filipini).

Nikola Jokić bio je najefikasniji sa 20 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Bogdan Bogdanović je dodao 15, Nemanja Bjelica 13, koliko i Marko Gudurić i Boban Marjanović. Vasa Micić je upisao 12 poena. U ekipi Italije istakao se Marko Belineli sa 16 poena. Alesandro Đentile dodao je 11.

U nedelju je na programu utakmica između Srbije i Grčke, dok će se Italijani sastati sa Turcima. Srbija će po završetku Akropolis kupa odigrati još tri utakmice.

Sva dešavanja sa ovog meča možete da pratite uz "lajv-blog"..

ČETVRTA ČETVRTINA! KRAJ! Srbija je slavila sa preko 30 poena razlike!

Pitanje pobednika je odavno rešeno, ostaje samo da vidimo kolika će biti razlika. Na sedam minuta do kraja meča, naši reprezentativci pogodili su već 12 trojki. Otišlo se čak i na preko 30 poena razlike.

TREĆA ČETVRTINA! 69:49! Srbija više nego lagano čuva stečenu prednost, pa je postepeno i uvećava. Trebalo bi očekivati da Đorđevićevi momci malo spuste gas u poslednjoj deonici, da se još neko ne bi, ne daj bože, povredio.

Dve vezane trojke Bogdana Bogdanovića koji se polako raspucava održale su Orlove u ogromnoj prednosti, čak su je i povećale. Na pola ove deonice, poenima Bobana Marjanovića, Srbija je došla i do maksimalnih +20. Italijani su se potpuno raspali, slično kao protiv Grka u petak uveče i pored toga što su neki igrači poput Alesandra Đentilea daleko raspoloženiji. Malo su se posle tog šoka konsolidovali Italijani, približivši se na -14 i primoravši Saleta Đorđevića da traži tajm-aut. Odmah po završetku tajm-auta, naši su se odmakli čak i na +22. Trojku za 69:47 postigao je Nikola Jokić.

DRUGA ČETVRTINA! 45:32! Delovalo je da neće biti, ali izgleda da će Srbija i sa Italijom rutinski da izađe na kraj.

Ista slika u drugoj kakva je bila i u prvoj četvrtini. Slaba realizacija, ali se sada u ekipi Italije probudio Alesandro Đentile, koji je sa dva dobra vezana napada održao svoj tim u prednosti na osam minuta do kraja poluvremena. Nikola Jokić je igrom 2+1 vratio Srbiju u prednost odmah potom. Tu je krenuo potpuni preokret, pošto je Srbija došla do u tom momentu maksimalnih +9 i to na krilima upravo Nikole Jokića.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: Starsport©

Tu prednost su Orlovi, slobodno možemo da kažemo, rutinski čuvali do kraja poluvremena, pa je čak i uvećali. Valja pomenuti sjajno zakucavanje Abaza, kojim je približio Azure na -5, ali ni to nije bilo dovoljno da se vrate u egal. Ofanzivni skok je i dalje ostao glavno oružje izabranika Saleta Đorđevića. Bogdan Bogdanović nije mogao da pogodi ništa, ali je iz sedmog pokušaja iz igre postigao trojku u poslednjoj sekundi prvog poluvremena.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović foto: Starsport©

PRVA ČETVRTINA! 15:14!

Spor početak na obe strane, samo šest poena viđeno je za prva tri minuta. Ni do kraja prve polovine prve deonice nije viđen ništa veći broj poena, Srbija je u tom momentu vodila sa 7:5, ponajviše zahvaljujući ofanzivnim skokovima. Italijani su sa pet vezanih poena Marka Belinelija došli do prednosti od 10:9. Do kraja su Italijani zadržali taj jedan poen prednosti, ali utisak je zaista katastrofalna realizacija i jedne i druge ekipe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.