ĐORĐEVIĆ: Baš me briga za Hrvate, mi idemo na medalju!

SALE O FINCIMA I HRVATIMA

ĐORĐEVIĆ: Baš me briga za Hrvate, mi idemo na medalju!

Selektor reprezentacije Srbije odlučan u nameri da se vrati sa medaljom
Objavljeno: 13:42h

Reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje na Eurobasketu nakon pobede protiv Finaca, a selektor Aleksandar Saša Đorđević bio je zadovoljan ostvarenim trijumfom, ali i rezervisan što se nastavka takmičenja tiče. UFFFF: Srbija se mučila 35 minuta s Finskom, Raduljica i Erceg nas odveli na Čehe! (FOTO) (VIDEO) - Otvorili smo meč nervozno, ali nijedna utakmica se ne dobija u prva tri šuta ili prva tri minuta. Naravno, nakon lošeg starta osećali smo pritisak, ali to ne sme da nam se dešava. Moramo da idemo postepeno, poen po poen, minut po minut. Svaki od narednih protivnika biće težak i svako može da dobije svakog - ističe Đorđević.

Svestan je da će Česi biti sve, samo ne lak zalogaj, a što se tiče utakmice sa reprezentacijom Finske, imao je još neke zanimljive komentare. - Češka će posebno biti problematična, jer je pokazala karakter i odigrala sjajnu utakmicu protiv hrvatske reprezentacije. Ali mi znamo šta treba da uradimo, znamo naše prednosti i slabosti. Sigurno je promena grada uticala da izađemo iz forme u kojoj smo bili u Berlinu. - Tri igrača su se danas posebno istakla, Zoran, Raduljica i Bjelica, koji je mnogo doprineo pobedi. Njih trojica su bolje "čitali" igru od ostalih. Bilo je teško protiv Finaca jer su brzi, brža je kretnja lopte, a Salin je odlično otvorio meč. Sada moramo da nastavimo i da zaboravimo na ovu utakmicu - bio je jasan srpski selektor.
Usledilo je pitanje da li smatra da je ova ekipa zrelija nakon osvajanja srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji, pa da zbog toga može i da osvoji Eurobasket. - Nadam se da može. Ali sve je to u prošlosti, moraš svakog novog dana da se dokazuješ i na treninzima i na utakmicama. Mislim da možemo da osvojimo, svesni smo svoje snage, imamo jasan cilj, misiju, ne znam da li ćemo osvojiti, ali došli smo po medalju - naglasio je selektor Srbije. A onda je došlo i provokativno pitanje jednog od novinara "Da li ste razočarani zbog Hrvatske?" - Ne - kratak je bio "Sale Nacionale". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.