SRBIJA SRUŠILA SLOVENIJU NESTVARNOM SERIJOM 18:0: Orlići preokretom do četvrtfinala Evropskog prvenstva!
Detalj sa meča Srbije i Slovenije, Foto: Printscreen/Youtube

U16 EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠE

SRBIJA SRUŠILA SLOVENIJU NESTVARNOM SERIJOM 18:0: Orlići preokretom do četvrtfinala Evropskog prvenstva!

Iako nije bilo sve idealno, izabranici Saše Nikitovića su u poslednjih 15 minuta pokazali snagu, napravili seriju 18:0 i uspeli da se plasiraju u četvrtfinale

Objavljeno: 17:42h

U16 košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju u osmini finala sa 67:64 i plasirala se među osam najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Italija.

Iako nije bilo sve idealno, izabranici Saše Nikitovića su u poslednjih 15 minuta pokazali snagu, napravili seriju 18:0 i uspeli da se plasiraju u četvrtfinale.

Nije bilo lako pošto su Slovenci bolje otvorili meč i održavali prednost od pet poena razlike. Posle prvih deset minuta Slovenija je vodila sa 20:17. Odličnu partiju je pružio Matija Belić, zahvaljujući kome je Srbija u drugoj četvrtini u par navrata uspevala i da povede. Igrač Žitobasketa je za prvih 20 minuta upisao 14 poena i njemu idu zasluge što je na poluvremenu bilo samo plus dva za Sloveniju - 35:33.

Bolje je Slovenija otvorila drugo poluvreme pa je u jednom trenutku bilo i maksimalnih plus osam (48:40). Posle toga se Srbija probudila, počeo je da pogađa Nikola Radovanović i do kraja trećeg perioda, Orlići su poveli sa 49:48. Odlična serija je nastavljena i početkom poslednje četvrtine. Slovenci nisu znali šta ih je snašlo pa je prednost Srba rasla iz napada u napad. Slovenija je pogodila dve trojke i na dva minuta do kraja izjednačila na 62:62. Dramatičnu završnicu su rešili Belić i Radovanović koji su odveli Srbiju na plus četiri na 30 sekundi do kraja meča. Konačni rezultat je bio 67:64.

Najefikasniji srpski košarkaši su bili Matija Belić sa 22 poena i 12 skokova i Nikola Radovanović sa 16 poena i 14 uhvaćenih lopti. Slovence je predvodio Urban Klažvar sa 22 poena, a dvocifreni su bili još David Križanić sa 12 poena i Mark Filip Ivanković sa 11 postignutih poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.