SAVRŠENA SRBIJA OČITALA LEKCIJU POLJSKOJ: Neka drhte ruke Špankinjama!
U20 ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Printscreen/Youtube

U20 EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

SAVRŠENA SRBIJA OČITALA LEKCIJU POLJSKOJ: Neka drhte ruke Špankinjama!

Ovo je bila najbolja igra Srpkinja u dosadašnjem toku šampionata

Objavljeno:

U20 ženska košarkaška reprezentacija Srbije (igračice rođene 1999. godine i mlađe) ostvarila je još jednu pobedu na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin češki grad Klatov.

Izabranice selektora Miloša Pavlovića ubeljivo su savladale selekciju Poljske u meču za plasman od šetog do osmog mesta i slavile sa 70:47 (17:12, 17:9, 21:10, 15:16). U nedelju, poslednjeg dana šampionata, u meču za peto mesto, reprezentacija Srbije igraće protiv Španije.

Ovo je bila najbolja igra Srpkinja u dosadašnjem toku šampionata. Odigrale su bez oscilacija, bile dominatne na obe strane terena i zbog svega toga je trijumf bio osiguran na početku drugog poluvremena. Bolju i precizniju igru krunisale su preko Nevene Dimitrijević i Mine Đorđević i povele sa 17:9 u sedmom minutu. Usledio je period od šest minuta bez poena, a Poljakinje su to iskoristile i smanjile na 17:15. Brzo se naš mladi tim konsolidovao, ponovo preuzeo inicijativu i serijom 14:1 došao do ubedljivog vođstva u 18. minutu – 31:16.

Sve dileme oko pobednika srpske košarkašice rešile su u prvih pet minuta drugog poluvremena. Brzom i agresivnom igrom slomile su otpor rivala i povele sa ubedljivih 47:25. Naš mladi tim je nastavio u furioznom tempu i još više uvećao prednost do kraja treće četvrtine – 55:31. U poslednjoj deonici selektor Pavlović pružio je priliku igračicama sa klupe koje su takođe dale veliki doprinos uverljivoj pobedi – 70:47.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Đorđević sa 18 poena, a pratile su je Turudić sa 11 i Janković sa deset ubačenih koševa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.