ĐORĐEVIĆ POSLAO PORUKU AMERIKANCIMA: Ako se sretnemo, neka im je Bog u pomoći!
Aleksandar Đorđević, Foto: AP

sale ima reč

ĐORĐEVIĆ POSLAO PORUKU AMERIKANCIMA: Ako se sretnemo, neka im je Bog u pomoći!

Bolje da sada nisam zadovoljan, nego kada počne Svetski kup - rekao je selektor

Objavljeno:

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević gostovao je na Radio televiziji Srbije, gde je govorio o utakmici sa Litvanijom, kao i o predstojećem Mundobasketu u Kini.

Ponašanje je veoma bitno kada, smatra Đorđević-

- Postoje neke stvari na koje čovek mora da obrati pažnju i u kontinuitet stavlja akcenat na neke stvari. Mi imamo kodeks, ne samo ponašanja, nego i rada na terenu. Bolje da sada nisam zadovoljan, nego kada počne Svetski kup.

Naredni protivnik Srbije je Litvanija, s kojom će Orlovi odigrati dva meča - u subotu od 21 čas u Štark areni, a onda i tri dana kasnije u Kaunasu.

- Sjajna provera za nas. Dobro smo radili na Kopaoniku, momci su odradili veliki posao, od mene su dobili pohvale kada su to zaslužili. Kada dođu ovi napori oni su jedini zaslužni. Litvanija je snažan protivnik, ekipa koja gradi igru na fizičkim duelima, dolaze u pravom trenutku da nas malo ’uhvate’. S ponosom su se okrenuli svojoj igri, imaju jaku ligu, verujem da će biti i navijača u Areni.

foto: Starsport©

Srbija će odigrati dva prijateljska duela sa Italijom, sa kojom inače igra i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

- S obzirom da sve reprezentacije prave rasporede mnogo pre nego što su izvučene grupe i mi smo takođe reagovali tako. Biće to dobra prilika da vidimo šta su spremili, imaju novog trenera Saketija, koji polaže najviše računa u NBA igrače Galinarija i Belinelija - rekao je Đorđević, a na pitanje da li će obe ekipe skrivati karte u tim pripremnim okršajima, uzvratio je:

- Apsolutno da. Ali, skauting služba svih reprezentacija je na toliko visokom nivou, da malo šta može da se sakrije.

foto: AP

Đorđević e prokementarisao i otkaze sa kojom se susreo Greg Popović.

- Welcome to the club - kazao je selektor i dodao:

- To se i nama dešavalo, razmišljam samo o nama i još nekim reprezentacijama koje se manje pominju. Na primer, Nemačka, poslednjih godina podiže svoje reprezentativne uspehe. Igrali smo protiv njih dva puta u kvalifikacijama i oba puta izgubili. Tu su Grčka, Rusija, Francuska, Argentina, Kanada, Brazil, Španija... Nemojte uopšte da razmišljamo o Amerikancima.

Za kraj je poručio:

-Pustimo njih (Amerikance) da igraju svoju košarku, mi našu, a ako se susretnemo, neka im je Bog u pomoći - uz osmeh je zaključio Đorđević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.