POBEDA NA KRAJU: Borbene Lavice srušile Portugaliju u dramatičnom meču posle velikog preokreta!
Detalj sa meča Srbije i Portugalije, Foto: Printscreen/Youtube

U20 EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

POBEDA NA KRAJU: Borbene Lavice srušile Portugaliju u dramatičnom meču posle velikog preokreta!

Mladi tim je tokom prve dve četvrtine imao 13 poena zaostatka, ali je u nastavku zaigrao mnogo bolje

Objavljeno:

U20 ženska košarkaška reprezentacija Srbije (igračice rođene 1999. godine i mlađe) pobedom je završila grupnu fazu Evropskog prvenstva u Češkoj.

Izabranice Miloša Pavlovića su u trećem kolu grupe A savladale Portugaliju sa 58:54 (14:18, 11:20: 19:4, 14:12) zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu u kome su napravile preokret.

Mladi tim je tokom prve dve četvrtine imao 13 poena zaostatka, ali je u nastavku zaigrao mnogo bolje i zahvaljujući hrabroj i borbenoj igri osvojio drugo mesto u grupi i za plasman u četvrtfinale čeka trećeplasirani tim iz grupe B, poraženog iz duela Mađarske i Litvanije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U prilično izjednačenoj i tvrdoj prvoj četvrtini, Srbija je od samog početka bila u minimalnom vođstvu. Ipak, posle prvih deset minuta Portugalke su imale prednost 18:14 zahvaljujući dobrom šutu za tri poena. Nastavak igre prošao je u znaku rivalki koje su bile znatno preciznije tako da su u 18. minutu došle do 12 poena prednosti 35:23. Do kraja prvog poluvremena naš mladi tim nije uspeo da smanji zaostatak – 38:25.

Sa mnogo više energije i samopouzdanja zaigrale su srpske reprezentativke u drugom poluvremenu i u 27. minutu preko Mine Đorđević i Teodore Turudić smanjile na 42:38. Nastavio je naš tim u sjajnom ritmu, igrao žestoko u odbrani, a poenima Nevene Naumčev prešao u vođstvo na isteku treće četvrtine – 44:42. Srbija je u poslednja četiri minuta trećeg perioda napravila seriju 16:0. Sjajna Teodora Turudić, najbolji strelac ekipe sa 27 poena (11 skokova) pogodila je trojku u 35. minutu za 49:44 i još više podigla moral na ekipe.

Nisu se ni Portugalke predavale, već su uspele da dođu do vođstva 52:51 na 80 sekundi pre kraja. Srbija je međutim odigrala odlično samu završnicu i stigla do konačnog tijumfa 58:54 – koji će joj mnogo značiti u nastavku šampionata.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.