SALETOVI ORLOVI NA +31 U ČAČKU: Srbija moćna na prvoj pripremnoj utakmici za Mundobasket! Brine povreda Micića!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

POČELO JE

SALETOVI ORLOVI NA +31 U ČAČKU: Srbija moćna na prvoj pripremnoj utakmici za Mundobasket! Brine povreda Micića!

Publika je imala privilegiju da gleda evropskog, svetskog i olimpijskog viceprvaka

Objavljeno: 22:02h

U fantastičnoj atmosferi, košarkaška reprezentacija Srbije je zabeležila prvu pobedu na pripremama za Mundobasket u Kini.

U Čačku, Orlovi Aleksandra Đorđevića su pobedili domaći Borac sa 97:66. Publika je imala privilegiju da gleda evropskog, svetskog i olimpijskog viceprvaka. Tim Borca se pokazao kao pristojan sparing partner selekciji naše zemlje koja se uveliko sprema za Svetsko prvenstvo u Kini. Skoro 3.000 Čačana došlo je da pozdravi najbolje srpske košarkaše koji su nastupili u okrnjenom sastavu.

Na parketu nije bilo Bogdana Bogdanovića, koji je meč posmatrao pored parketa, a Nikola Milutinov se zagrevao pre početka utakmice, ali nije bio u protokolu za utakmicu. Centar Nikola Jokić nije bio u Čačku pošto će seon priključiti ekipi u Beogradu.

Što se utakmice tiče, Borac je pružio otpor i dugo igrao egal sa rivalom iako je Đorđević na parket izveo jaku petorku Teodosić – Jović – Lučić – Bjelica – Raduljica. U drugom delu igra, Srbija je imala plus deset 34:24. Glavobolju selektoru Orlova zadale su manje povrede Teodosića i Micića. Bez obzira na to pobednika meča je bio poznat i pre poslednje četvrtine.

Borac: Knežević 8, Alikadić 5, A. Krsmanović, Šušić, Glišović 2, S. Krsmanović 12, Gavrilović, Majstorović 8, Dumić 2, Ćurčić 1, Kočović 14, Koračin, Čarapić 14.

Srbija: Teodosić 2, Simonović 9, Bjelica 19, Lučić 9, Milosavljević 10, Raduljica 18, Birčević 2, Todorović, Micić, Jović 4, Avramović 5, Jovanović 2, Marjanović

Naredne pripremne utakmice, izabranici Aleksandra Đorđević igraće 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske i 10. avgusta protiv Litvanije u Beogradu, a oba meča počinju u 21 čas.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.