NAVIJAČI MOGU DA ODAHNU: Teodosića pauza nije omela!
Miloš Teodosić, Foto: Beta

ZADOVOLJAN KAPITEN

NAVIJAČI MOGU DA ODAHNU: Teodosića pauza nije omela!

Srpska selekcija je na Mundobasketu 2014. godine završila druga pošto je u finalu izgubila od reprezentacije SAD

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije na Kopaoniku se priprema za Svetsko prvenstvo u Kini.

Srpska selekcija je na Mundobasketu 2014. godine završila druga pošto je u finalu izgubila od reprezentacije SAD, a navijači se već potajno nadaju reprizi te utakmice i njenom drugačijem ishodu iako do tada prvo treba proći pripreme i grupnu fazu takmičenja.

- Radimo zaista sjajno. Pripreme nisu ni malo lake, ali ovaj deo priprema je takav i to je nešto što je normalno. Imamo problem jer nismo svi na okupu i fali nam još 4, 5 igrača, ali ja se nadam da će i oni doći i da ćemo biti kompletni. Biće zaista jako teško osvojiti medalju, jer ima bar osam ekipa koje se nadaju da će završiti na podijumu. Mi smo jedna od tih osam selekcija, i najbitnije je da verujemo u nas, naš kvalitet i timski duh. Svi smo čekali da su najvalitetniji igrači zdravi, da mogu da igraju prvenstvo i da se okupimo - rekao je Miloš Teodosić, kapiten Srbije.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosić foto: Beta/Branislav Božić

Jedan od razloga zašto se već šuška o duelu sa Amerikancima u borbi za zlato je i činjenica da su brojne zvezde NBA lige odbile da učestvuju na Mundobasketu.

- Mislim da su Amerikanci i dalje glavni favoriti, bez obzira na to što im je mnogo igrača otkazalo. Njihov sistem je takav, nemaju pritisak igranja za reprezentaciju kao mi, Grci ili neki drugi narodi. Ali imaju mnogo igrača koji mogu da zamene njihove najveće zvezde - oprezan je Teodosić.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosić foto: Beta/Branislav Božić

Prvi od tri prijateljska meča Srbiju očekuje u subotu, 3. avgusta u Čačku protiv Borca. Zatim slede mečevi protiv Finske u Zrenjaninu, 7. avgusta i protiv Litvanije 10. avgusta u "Beogradskoj areni".

- Siguran sam da će dvorana biti puna. Čačak je košarkaški grad, koji ceni i poštuje košarku. Jako mi je drago što ćemo igrati tamo i potrudićemo se da svima koji dođu na utakmicu ulepšamo veče. Potom slede mečevi protiv Finske, Litvanije i drugih, kada će nam se priključiti još 4-5 igrača. Onda ostaje da vidimo gde se nalazimo i na čemu još treba da radimo - dodao je kapiten Orlova.

Zabrinutost može da izazove činjenica što Teodosić nije dugo imao takmičarske mečeve.

- Nisam nikada bio u ovoj situaciji. Treniramo ekipno više od dve nedelje. Jako mi prija i mislim da mi neće trebati mnogo vremena da se naviknem na utakmice i da se osetim sigurno na terenu. Kada je reč o povredi koju sam imao, ne osećam nikakve probleme i ne osećam nikakav bol - saopštio je lepe vesti Teodosić.

Kapiten Orlova je prokomentarisao i svoj dolazak u Virtus iz Bolonje i izrazio nadu da će se taj tim vratiti na staze stare slave i ponovo igrati Evroligu.

Svetsko prvenstvo u Kini počinje 31. avgusta i traje do 15. septembra, a Srbija će igrati u grupi D protiv Angole, Filipina i Italije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.