DANILOVIĆ O NEUSPEHU MLAĐIH SELEKCIJA: Gde su izgubili dve godine? Razumem klubove, ali...
Predrag Danilović, Foto: Dragan Kadić

predsdenik ima reč

DANILOVIĆ O NEUSPEHU MLAĐIH SELEKCIJA: Gde su izgubili dve godine? Razumem klubove, ali...

Ima i do igrača… Ovo je mali deo, ne treba niko da se ljuti, to je činjenica, uradićemo analizu i razgovaraćemo - rekao je Danilović

Objavljeno:

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović pokušao je da objasni razlog neuspeha mlađih selekcija, koje su nas zadesile u prethodnom periodu.

Generacija do dvadeset godina – pretposlednja. Igrači do devetnaest godina – sedmi. Juniori – ispali u osmini finala. Svakako nešto što nezadovoljava apetite Srbije.

Danilović je najavio dublju analizu problema.

- Ne može se svake godine osvajati medalja. Prošle godine jesmo, ranije opet nismo. To je šira priča koja može da obuhvati i klubove, ali ne bih komentarisao dok ne dobijem detaljne izveštaje trenera. Treba da se analizira, da vidimo šta su uzroci, posle toga možemo da zvučimo ozbiljno. Priča sada ne bi nikom ništa dobro učinila, posle analize ćemo upoznati javnost, rekao je Danilović i dodao:

- Momci koji su sada izgubili su pre dve godine bili šampioni. Gde su izgubili te dve godine? Ne igraju za reprezentaciju… Njihov razvoj je u vezi sa klubovima. Razumem i klubove koji jure rezultate što pre, ali naša karakteristika uvek je bila pravljenje mladih igrača i pružanje šanse njima. Onda je ponuđeno da neki mogu da igraju na dvojnoj licenci, a onda se pojave neki regioni iz unutrašnjosti koji to ignorišu. A sa dvojnom licencom mogu da igraju i da se razvijaju, makar i u manjem klubu. Ima i do igrača… Ovo je mali deo, ne treba niko da se ljuti, to je činjenica, uradićemo analizu i razgovaraćemo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.