DOŠLO JE VREME ZA KRAJ: Raško Katić postao penzioner!
Raško Katić otišao u penziju, Foto: Saša Pavlić Koky

kraj

DOŠLO JE VREME ZA KRAJ: Raško Katić postao penzioner!

Čovek koji je uvek plenio na parketu svojom hitrošću i borbenošću

Objavljeno: 22:05h

Bivši reprezentativac Srbije, košarkaš Partizana i Crvene zvezde, Raško Katić, odlučio je da završi karijeru.

39-godišnji Kragujevčanin koji je sa nacionalnim timom osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine je u razgovoru za Basketballsphere istakao da je vreme da se posveti porodici.

– Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane - rekao je Katić.

Stameni centar je promenio mnogo klubova u karijeri, u Srbiji je igrao za Zastavu, Crvenu zvezdu, Hemorafm, Partizan i nije imao strah od promene sredine.

Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam.

Sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu 2013. godine nije uzeo medalju, ali je godinu dana kasnije neočekivano postao vicešampion sveta.

Celokupne dve godine kada sam nastupao za reprezentaciju su za mene više nego značajne. Ja sam Srbin, Šumadinac i za mene je jako bitno da na neki način mogu da služim zemlji. Srebro je bilo početak dominacije Srbije. I za mene predstavlja neverovatnu čast i sreću što sam bio deo toga.

Katić je otkrio i koji mu je poraz najteže pao u dugoj karijeri.

– Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju. Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži - zaključio je Katić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.