OPET ŠOKANTAN PORAZ: Orlići ponovo popili lekciju od Britanije!
Košarkaška lopta/Ilustracija, Foto: Beta/Ivica Veselinov

EP U KOŠARCI

OPET ŠOKANTAN PORAZ: Orlići ponovo popili lekciju od Britanije!

Ekipa Slobodana Klipe sada ima učinak od jedne pobede i poraza

Objavljeno:

Košarkaši Srbije do 18 godina posle produžetka su izgubili od Velike Britanije sa 87:85 u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u grčkom Volosu.

Ekipa Slobodana Klipe sada ima učinak od jedne pobede i poraza, a u poslednjem kolu u ponedeljak, Orlići će igrati sa Turskom koja je zabeležila dve pobede.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Imala je Srbija prednost u većem delu susreta sa Britancima, najviše plus deset početkom drugog poluvremena - 41:31. Imali su srpski košarkaši devet poena viška 60:51 u 32. minutu, a onda je na scenu stupio Džošua Uduje koji je poenima sa penala na 2:13 minuta do kraja preokrenuo sa 73:72. Usledila je Vasićeva trojka za 75:73, a u finišu su oba tima promašila šuteve za pobedu pa je duel otišao u produžetak.

Britanci su bolje otvorili produžetak i poveli sa 84:78, Pažin je pogodio trojku za Srbiju i smanjenje - 84:83, ali na 17 sekundi je promašio šut za tri poena, a ni Marković nije uspeo da obezbedi Srbiji još jedan produžetak.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Ujude sa 22 poena, a pratili su ga Tosan Evbuomvan sa 18 poena i 10 skokova i Tomiva Sulaiman sa 17 poena i 13 skokova. U timu Srbije, po 14 poena upisali su Pažin i Marković, a Pokuševski i Vasić su zabeležeili po 12 poena. Nedavno je na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina Velika Britanija eliminisala Srbiju u osmini finala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.