OBRADOVIĆ SREĆAN ZBOG REPREZENTACIJE: Konačno su se svi odazvali, već 30 godina se ložimo na finale sa Amerima!
Obradović i Đorđević na Eurobasketu 2017. godine, Foto: AP

zadovoljstvo

OBRADOVIĆ SREĆAN ZBOG REPREZENTACIJE: Konačno su se svi odazvali, već 30 godina se ložimo na finale sa Amerima!

Već po objavljivanju Đorđevićevog spiska, a posebno kada su počeli da se nižu otkazi u reprezentaciji SAD, naša javnost je već videla novo finale između Srbije i SAD

Objavljeno:

Proslavljeni košarkaški trenerski mag Željko Obradović je u intervjuu za Novosti govorio o predstojećem Mundobasketu, reprezentaciji Srbije i svim temama koje ovog leta zaokupljuju pažnju ljubitelja košarke.

Retko se dešava da se gotovo svi reprezentativci odazovu za neko veliko takmičenje.

- Prezadovoljan sam i presrećan što su Saša Đorđević i svi ostali napravili atmosferu da se svi odazivaju. Imamo tu sve igrače. Sale je tu najbitniji sa energijom i motivacijom. Uvek sam ponavljao da sam njihov veliki navijač i želim im sve najbolje.

Već po objavljivanju Đorđevićevog spiska, a posebno kada su počeli da se nižu otkazi u reprezentaciji SAD, naša javnost je već videla novo finale između Srbije i SAD.

- Tipično za nas, jer je tako bilo pred svako takmičenje u poslednjih 30 godina. Oni koji imaju iskustva će reći da neće biti nimalo lako, pa i ja. Pored Amerikanaca, ima još mnogo kvalitetnih reprezentacija. Treba biti oprezan i verovati u sebe. Preuranjeno je pričati o bilo čemu, osim o našim željama. Dok se vidi prvo ko je u kakvom sastavu, pa ćemo da vidimo kako će da se završi.

Teodosić u prodoru na meču sa reprezentacijom SAD
Teodosić u prodoru na meču sa reprezentacijom SAD foto: Dado Đilas

U centru pažnje su sada pripreme za Svetski kup, ali brzo posle toga će novi kvalifikacioni prozori FIBA koji će ponovo otvarati stare bolne teme nacionalnim timovima, kako da okupe najbolje igrače.

- Igračima sam stalno govorio da nema veće časti nego kada obučeš dres sa nacionalnim grbom, i da oni treba da se izbore. Sada i oni imaju svoju organizaciju. Takođe, dugo pričam da nije normalno da se u kalendaru preklapaju mečevi klubova i reprezentacija. Udruženje igrača treba da izađe sa jedinstvenim stavom, udruženje trenera takođe.

Željko Obradović pred Evropsko prvenstvo u Srbiji i Crnoj Gori 2005. godine
Željko Obradović pred Evropsko prvenstvo u Srbiji i Crnoj Gori 2005. godine foto: Starsport©

Sledeće sezone Srbija će imati novog igrača u NBA, Marka Gudurića, koji je poput Bogdana Bogdanovića, iz Beograda, preko Istanbula otputovao u SAD.

- Želim mu sve najbolje. Bogdanu sam rekao, pošto je bio na ol-staru, da ću čekati njegovu kartu i pozivnicu kada bude igrao pravi ol-star meč koji je na programu nedeljom. Daj bože da i Marko dođe u tu situaciju. Možda će neko reći da je previše, ali moraju da imaju ambicije. Siguran sam da će jednog dana obojica biti tamo. Voleo bih da budem u publici i da gledam to sa zadovoljstvom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.