KOŠARKAŠ ZVEZDE KIPTI OD BESA: Frustriran sam i ne znam šta je problem! Ako se ovako nastavi, sve je izgubljeno!
Mohamed Faje besni zbog predstojećeg učešća na Svetskom prvenstvu, Foto: Starsport©

Nezadovoljan

KOŠARKAŠ ZVEZDE KIPTI OD BESA: Frustriran sam i ne znam šta je problem! Ako se ovako nastavi, sve je izgubljeno!

Kompletna situacija izazvala frustraciju kod iskusnog krilnog centra

Objavljeno:

Kipti od besa Mohamed Faje, a razlog njegovog gneva jeste situacija u Košarkaškom savezu Senegala i reprezentaciji te zemlje.

Senegalci su izborili plasman na predstojeći Mundobasket, ali su tek nešto više od mesec dana do početka takmičenja, u ogromnim problemima i pitanje je kakvi će uopšte otići u Kinu.

Dok je većina drugih reprezentacija uveliko počela sa pripremama, Senegal ne samo da nije saopštio spisak kandidata za nacionalni tim, nego još nema ni selektora.

Mohamed Faje je besan što Senegalci i dalje nemaju ni selektora ni tim
Mohamed Faje je besan što Senegalci i dalje nemaju ni selektora ni timfoto: Starsport©

A ta vrsta neodgovornosti ljudi iz vrha tamošnje košarke je izazvala frustracije kod jednog od najboljih igrača te zemlje koji više nije mogao da ćuti.

- Veliki timovi, favoriti na Svetskom prvenstvu, pripremaju se već nedeljama, a Senegal još nije ni počeo. Kao igrač zbog toga možete samo da budete frustrinani. Sve što je do sada urađeno svedeno je poništeno. Ne govorimo o premijama. Neću se zadržavati na tome, jer mi ovde ne dolazimo da igramo za novac. Već 15 godina sam u nacionalnom timu, tako da sam svestan realnosti. Došao sam da predstavljam svoju naciju i dajem sve od sebe. Međutim, ova situacija je frustrirajuća. U ovom trenutku trebalo bi da igramo pripremne mečeve, jer mi ne idemo na Mundobasket samo da bismo učestvovali, voleli bismo da budemo dobro priopremljeni i da napredujemo u odnosu na velike timove. Trenutno nemamo selektora, ne razumemo, u čemu je problem? Uvek smo se borili kako lavovi na svakom takmičenju, dajemo 200 posto od sebe i uzdignutog čela se vraćamo u zemlju. Ako stvari nastave da idu u ovom smeru, sve je izgubljeno - poručio je javno košarkaš Crvene zvezde.

Faje je pre nekoliko nedelja produžio saradnju sa crveno-belima sa kojima će naredne sezone igrati u Evroligi i braniti titule u ABA ligi i KLS.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.