ZVANIČNO: Vanja Marinković otišao iz Partizana!
Vanja Marinković, Foto: Beta/Branislav Božić

NAJMLAĐI KAPITEN NAPUSTIO HUMSKU

ZVANIČNO: Vanja Marinković otišao iz Partizana!

Karijeru, kako smo i najavili, nastavlja u Španiji

Objavljeno:

Crno-beli sin nastavlja karijeru u inostranstvu. Najmlađi kapiten u istoriji Partizana Vanja Marinković novi je košarkaš Valensije.

Nakon punih pet sezona provedenih u prvom timu, dvadesetdvogodišnji momak sa Čubure više neće nositi crno-beli dres, već će svoj razvoj nastaviti u španskom Evroligašu i osvajaču Evrokupa za sezonu 2018/19.

Vanja Marinković, rođen 9. januara 1997. godine, stigao je u redove crno-belih još kao pionir. Već u sezoni 2013/14, kao šesnaestogodišnjak, Vanja je tokom Kupa "Radivoj Korać" odigrao svoje prve minute u prvom timu Partizana. Od sezone, 2014/15, trener Duško Vujošević ga u potpunosti priključuje prvom timu u kojem je igrao sve do kraja sezone 2018/19.

Pred početak sezone 2015/16, Vanja Marinković je sa 17 godina i 9 meseci postao najmlađi kapiten u istoriji KK Partizan. Tu funkciju, Vanja je obavljao do kraja sezone, da bi je po povratku Novice Veličkovića u redove Parnog valjka, ulogu kapitena prepustio iskusnijem saigraču.

Za pet godina u prvom timu, Marinković je sarađivao sa šestoricom trenera, Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem.

U svojoj poslednjoj sezoni, Vanja je bio prvi strelac tima u 7Days Evrokupu, uz veoma zapaženu ulogu u ABA j.t.d. ligi, Kupu "Radivoj Korać" i Superligi Srbije.

Vanja Marinković
Vanja Marinković foto: Beta/Saša Đorđević

Vanja Marinković je bio deo tima koji je 2014. godine osvojio titulu šampiona Srbije. Takođe, Marinković je sa crno-belima dva puta uzastopno osvojio Kup "Radivoj Korać", 2018. i 2019. godine.

Ovog leta, Marinković je na NBA draftu izabran od strane Sakramento Kingsa. Ipak, svoju karijeu, Vanja će nastaviti da razvija igrajući Evroligu i ACB ligu u dresu Valensije.

- Za odanost, posvećenost, požrtvovanje i predan rad, KK Partizan izražava Vanji Marinkoviću veliku zahvalnost! Srećno Vanja, želimo ti puno uspeha - objavili su iz Humske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.