KATASTROFA: Srbija ispala u B diviziju evropske košarke!
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: KSS

BLAMAŽA!

KATASTROFA: Srbija ispala u B diviziju evropske košarke!

Do sada smo navikli da nam donose zlata i ostale medalje, ali na ovo nismo

Objavljeno: 18:00h

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, selekcija igrača do 20 godina doživela je poraz od Italije rezultatom 63:86 (11:27, 24:22, 13:15, 15:22) u razigravanju za plasman od 13. do 16. mesta i to znači da će naredna generacija igrača u ovoj kategoriji igrati u Diviziji B evropske košarkaške scene!

Posle bolnog neuspeha protiv Velike Britanije (72:77) u četvrtfinalu, mladi košarkaši nisu uspeli da se oporave ni protiv Grčke (72:78 posle produžetka), što je definitivno ostavio traga na njih. Veoma raspoložena Italija je samo dokrajčila i praktično dokusurila našu reprezentaciju sa čak 23 razlike.

U porazu od Italije najbolji u sivilu čitavog tima bili su upravo pomenuti Pecarski sa 15 poena, dok je Vuk Vukilić ubacio 14. Za pobedničku ekipu odličan je bio Gabrijel Stefanini sa 29 poena, a Alesandro Pajola je postigao 19.

Ovo je prvi put da Srbija ispada u "drugu ligu". Poslednji put bili smo šampioni 2015, u dramatičnom finalu Jaramaz, Gudurić i Zagorac doneli su zlato protiv Španije. Prošle godine klinci su bili šesti, pretprošle peti, a sada je došlo do katastrofalnog razvoja situacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.