ZASLUŽILE SU: Srpske lavice povlašćene u žrebu kvalifikacija!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

ŽREB KVALIFIKACIJA za EP

ZASLUŽILE SU: Srpske lavice povlašćene u žrebu kvalifikacija!

Srpske košarkašice nalaze se u prvom šesiru sa reprezentacijama Velike Britanije, Belgije, Švedske, Mađarske, Rusije, Italije, Slovenije i Letonije

Objavljeno: 19.07.2019. 17:59h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u prvom šeširu pred žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine čiji su domaćini Španija i Francuska.

Srpske košarkašice nalaze se u prvom šesiru sa reprezentacijama Velike Britanije, Belgije, Švedske, Mađarske, Rusije, Italije, Slovenije i Letonije. U drugom šeširu su Crna Gora, Belorusija, Turska, Češka, Ukrajina, Grčka, Bosna i Hercegovina, Slovačka i Hrvatska, u trećem Litvanija, Poljska, Izrael, Rumunija, Nemačka, Holandija, Portugalija, Island i Švajcarska, a u poslednjem šeširu su Estonija, Bugarska, Finska, Severna Makedonija, Albanija i Danska.

Među 35 ekipa koje su u konkurenciji, Francuska i Španija su kao organizatori već obezbedili ucešće. Preostale 33 ekipe će to pokušati da učine kroz kvalifikacije, a biće podeljene u devet grupa, od kojih će šest imati po četiri tima, dok će tri grupe imati po tri reprezentacije.

Učešće na Evopskom prvenstvu izboriće devet prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih ekipa, a žreb je u ponedeljak u Minhenu.

 

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs)

 

 

 

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media