ZVANIČNO JE: Marko Simonović se vratio u ABA ligu!
Marko Simonović potpisao je za klub iz Ljubljane, Foto: Dado Đilas

Ali ne u Zvezdu

ZVANIČNO JE: Marko Simonović se vratio u ABA ligu!

Iskusni krilni košarkaš je rešio pitanje gde će igrati sledeće sezone

Objavljeno:

Jutros je bilo nagovešteno, a već popodne je i zvanično potvrđeno. Marko Simonović se vratio u ABA ligu, ali ne u svoju Crvenu zvezdu, već u novoformirani klub Cedevitu Olimpiju.

Fuzionisani tim koji je nastao spajanjem Cedevite i Olimpije, doveo je jedno od najvećih pojačanja u prelaznom roku, s obzirom da je reč o iskusnom igraču i reprezentativcu Srbije.

- Naš tim polako dobija konačnu sliku i drago nam je što nam se Marko Simonović pridružio kao iskusan srpski košarkaš koji je igrao Evroligu. Igrao je na najvećem nivou i sigurno će biti od velike pomoći saigračima. Činjenica da je na pripremama reprezentacije govori o njegovim kvalitetima - poručio je sportski direktor kluba Sani Bećirović.

Simonović nije imao dilemu kada mu je stigla ponuda iz Ljubljane nakon raskida saradnje sa Zenitom.

- Osećaj posle potpisivanja novog ugovora je sjajan zato što znam Ljubljanu dobro. Igrao sam često ovde. Cedevita Olimpija je veliki projekat sa velikim ambicijama. Sa Sanijem Bećirovićem sam imao dobru komunikaciju i lako smo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo.

Simonović je sa Crvenom zvezdom bio prvak ABA lige, a sa reprezentacijom Srbije ima srebrne medalje sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.