USKORO GA BUDE IZ INDUKOVANE KOME: Ognjen Kuzmić nije životno ugrožen!
Foto: Saša Pavlić Koky

najnovija vest

USKORO GA BUDE IZ INDUKOVANE KOME: Ognjen Kuzmić nije životno ugrožen!

Tim specijalista planira da Kuzmića uskoro probudi iz indukovane kome

Objavljeno:

Zdravstveno stanje košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Srbije Ognjena Kuzmića (29) i dalje je teško.

Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je u nedelju po podne prebačen avionom iz Banjaluke, posle teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u nedelju ujutru oko pet sati, u Ramićima, na putu Prijedor - Banjaluka, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno je danas "Novostima" u Urgentnom centru.

Košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim lekarskim nadzorom u jedinici intenzivne nege beogradskog Urgentnog centra.

- Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen - nezvanično nam je rečeno u Urgentnom centru.- On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gde je urađena prva dijagnostika i preduzete mere lečenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obe vilice i povredama grudnog koša.

Svi smo uz Kuzmića
Svi smo uz Kuzmićafoto: Damir Dervišagić

U Urgentnom centru, kako Novosti nezvanično saznaju , da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede.

- Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere lečenja predviđene medicinskim protokolima - ispričao je za Novosti jedan od lekara UC.

U Kuzmićevo lečenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, posle hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd. Lekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku doneti konzilijarno.

Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

- Posle početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedelju o Kuzmiću brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.