EVROPA JE STOTINAMA GODINA IZA NBA: Kako je slučaj Milutinov ukazao na velike falinke u košarci 's ove strane bare'
Nikola Milutinov, Foto: Printscreen

OLIMPIJAKOS U PROBLEMU

EVROPA JE STOTINAMA GODINA IZA NBA: Kako je slučaj Milutinov ukazao na velike falinke u košarci 's ove strane bare'

Srpski centar želi ono što mu pripada

Objavljeno: 17:17h

Nikola Milutinov zahtevao je od Olimpijakosa da mu isplati tri plate koje su kasnile, u suprotnom bi bio primoran da preduzme određene zakonske mere koje su mu bile na raspolaganju.

Srećom, grčki mediji su objavili vest da je taj dug isplaćen, jer Olimpijakos nije smeo da rizikuje i ostane bez jednog od najboljih igrača, baš u jeku interesovanja CSKA za njegove usluge, što je naišlo na neodobravanje kod navijača koji smatraju da ne bi trebalo izdvajati igrače od grupe.

Nikola Milutinov
Nikola Milutinov foto: EPA/Sedat Suna

Nikolin agent Jorgos Dimitropulos je objasnio zašto je Milutinov bio primoran na ovakav čin kao sasvim normalan u savremenom svetu.

- Milutinov, kao i svaki čovek ima pravo da dobije platu na vreme. Činjenica je da svaki grčki klub, ali i veliki broj evropskih klubova, uključujući i one iz Evrolige, Evrokupa, Lige šampiona, ACB, Turske, Rusije i Italije ne plaćaju na vreme i odlažu, ponekad i godinama, bez da igrači podižu glas koliko bi trebalo. Činjenica je i da ima na hiljade slučajeva pred lokalnim sudovima i BAT, što ne znači da kada neko traži da mu se plati - da je to odmah loše. Ograničavanje problema na jedan klub je sprdnja. To je jedan od razloga zašto smo stotinama godina iza NBA - istakao je agent Milutinova u saopštenju.

Dodao je da će srpski košarkaš davati maksimum, kao što je radio i do sada, iz zahvalnosti prema Pirejcima za poverenje koje su mu ukazali.

- Nikola ima još godinu dana ugovora sa Olimpijakosom i izbor kluba je hoće li on ostati ili ne. Ako ostane, davaće maksimum 100 posto kao što je uvek i radio, jer mu je klub verovao kada drugi nisu. Jednostavno je. Šta se posle desi kada on bude slobodan igrač, to je nešto što ne možemo danas da znamo - rekao je Dimitropulos.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.