TRINKIJERI: Gagi Milosavljević je bio metar u golu! Hteo sam tim od Srba, ali su mi vrata zatvorili direktno u nos!
Andrea Trinkijeri kaže da ga boli što ne može da dovodi srpske igrače, Foto: Starsport©

Nastavlja da radi

TRINKIJERI: Gagi Milosavljević je bio metar u golu! Hteo sam tim od Srba, ali su mi vrata zatvorili direktno u nos!

Italijanski stručnjak o pojačanjima u Partizanu

Objavljeno:

Rade ljudi u Partizanu punom parom tokom leta, pre svega na pojačavanju ekipe i dovođenju kvalitetnih igrača, a za sve se pitaju sportski direktor Nikola Lončar i Andrea Trinkijeri.

I dok je Lončar u SAD gde posmatra Letnju ligu i pregovara sa potencijalnim akvizicijama crno-belih, trener Trinkijeri je okrenut Evropi i prati dešavanja na fudbalskoj pijaci.

Italijanski stručnjak je dao i intervju za "Sportski žurnal" u kome je govorio o aktivnostima tokom prelaznog roka, nekim neostvarenim željama...

Andrea Trinkijeri je govorio o aktivnostima u prelaznom roku
Andrea Trinkijeri je govorio o aktivnostima u prelaznom rokufoto: Starsport©

Najpre se dotakao dolaska Rašona Tomasa koji je pre nego što je odabrao Partizan želeo od Trinkijerija spisak igrača kojima je on pomogao u razvoju.

- Rašon Tomas će doći u Partizan jer će imati prostora da se razvija. Pitao me je za spisak igrača: Meli, Strelnijeks, Vonamejker, Miler, Lendejl, Marinković... Onda mi je rekao: 'Možda je najbolje da idem tamo gde mogu da budem najbolja verzija sebe'. Tri puta sam pričao s njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija - rekao je Trinkijeri za "Žurnal".

Andrea Trinkijeri je govorio o pogođenim 'stativama' ovog leta
Andrea Trinkijeri je govorio o pogođenim "stativama" ovog letafoto: Starsport©

Nije lako pronaći kvalitetne igrače na tržištu, a Trinkijeri zna razlog.

- Prvo, dve ekipe je više u EL, što je 30 igrača manje. Zatim dvosmerni igovori u NBA su skinuli 80-90 igrača sa tržišta, a razvojna liga je ozbiljnija i pod tri, Japan sada plaća 30-40 % više za igrače koji će postati krem, ali se boriš svaki dan, udaraš "stative" - objasnio je Trinkijeri i dodao koliko je samo "stativa" pogodio Partizan do sada.

- Bilo je 10-12 stativa, 3 puta je lopta ulazila u gol, ali je neko izbacivao. Jednom je i ušla metar ali sudija nije video...

Stativa je bio i reprezentativac Dragan Milosavljević, velika želja Trinkijeri.

- On je bio metar u golu. Prodao sam čak i 'kuću na moru' da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni - rekao je Trinkijeri.

Dragan Milosavljević je maltene bio već na putu za Partizan
Dragan Milosavljević je maltene bio već na putu za Partizanfoto: Starsport©

Italijanski stručnjak kaže i da je hteo da pravi tim gde će biti više srpskih, domaćih igrača, ali je naišao na zatvorena vrata.

- Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić - objasnio je dovođenje Gordića Trinkijeri.

Kompletan intervju možete pročitati u štampanom izdanju Žurnala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.