NIKOLA (JOKIĆ) MIROTIĆ: Španski Crnogorac objasnio zašto ne igra na Mundobasketu! Zvuči kao centar Denvera ranije!
Nikola Mirotić, Foto: EPA/Aaron Gash

ODLIČNO

NIKOLA (JOKIĆ) MIROTIĆ: Španski Crnogorac objasnio zašto ne igra na Mundobasketu! Zvuči kao centar Denvera ranije!

Takođe je dodao da će biti podrška drugovima tokom takmičenja

Objavljeno:

Španski reprezentativac, koji ima crnogorske korene, Nikola Mirotić objasnio je zašto neće igrati za selekciju Španije na Mundobasketu.

U ponedeljak je selektor Španaca Serđo Skariolo objavio spisak igrača na kojima nema ni Mirotića ni Serhija Rodrigeza, a od zvučnih imena tu su Riki Rubio, Mark Gasol, Rudi Fernandez, Viktor Klaver, Huančo Ernangomez, Serhio Ljulj.

- Košarkaški savez Španije je objavio spisak igrača za naredno Svetsko prvenstvo i uprkos insistiranju selektora Serđa Skariola i predsednika Saveza Horhea Garbahose, morao sam da donesem tešku odluku i ne igram na turniru. Prethodnih nedelja je bilo velikih promena u mom životu i porodici. Ti zahtevi su, uz kraj naporne NBA sezone doveli mene u ovu situaciju. Tokom sezone sam imao dve teške povrede, zglob na nozi, a onda i na ruci. Obe povrede su usporile moj napredak iako sam se maksimalno zalagao. Zbog toga sam odlučio da preko leta radim na sebi kako bih se sledeće sezone u Evropi vratio najbolji što mogu da budem. To mi je potrebno i ubeđen sam da to treba da uradim - naveo je u saopštenju Mirotić.

Takođe je dodao da će biti podrška drugovima tokom takmičenja. Španija će na Mundobasketu igrati u grupi C protiv Irana, Portorika i Tunisa. U narednoj fazi turnira, grupa C se ukršta sa grupom D u kojoj se nalazi Srbija.

Razlog zašto je Mirotić odustao od reprezentativnog nastupa je i taj što je potpisao unosan ugovor sa Barselonom po kome će dobijati između 3,9 i 5,2 miliona neto novca po sezoni čime je postao najplaćeniji evropski košarkaš pa je logično da mu je katalonski gigant savetovao da ne igra na Mundobasketu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.