EKSPLOZIJA NA KALIŠU U PONOĆ: Džejms Gist je Zvezdin!
Džejms Gist je novi igrač Crvene zvezde, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

Dileme više nema

EKSPLOZIJA NA KALIŠU U PONOĆ: Džejms Gist je Zvezdin!

Kao što se nagađalo prethodnih dana

Objavljeno: 08:30h

Posle dvonedeljnih spekulacija saga oko dolaska Džejmsa Gista u Crvenu zvezdu okončana je u ponedeljak nešto posle ponoći.

Američki košarkaš postao je zvanično novo pojačanje Crvene zvezde i potpisao je dvogodišnji ugovor sa šampionom Srbije, a finansijski detalji dogovora nisu poznati.

- Crvena zvezda ovom prilikom iskazuje veliko zadovoljstvo činjenicom da je Džejms Gist kao veliko ime evropske klupske košarke od inicijalnih kontakata iskazao veliku želju da nastupi u crveno-belom dresu, i prihvati se izazova koji nosi naredna sezona za naš klub - navodi se na sajtu kluba.

Tako su crveno-beli doveli još jednog iskusnog evroligaškog igrača za narednu sezonu posle Derika Brauna i povratnika Čarlsa Dženkinsa i Ognjena Kuzmić.

Dolazak krilnog centra na Mali Kalemegdan izazvao je i prethodnih dana reakcije u navijačkoj javnosti, a izazvaće i sada s obzirom na to da je reč o bivšem igraču Partizana.

Pored crno-belih, gde je stekao evropsku afirmaciju u sezoni 2010/11, Gist je nastupao za Fenerbahče i Lokomotivu Kuban, a najveći trag je ostavio tokom sedmogodišnjeg boravka u Panatinaikosu.

Osim po košarkaškim kvalitetima, poznat je i po ekscesima van terena s obzirom da je bio suspendovan tokom karijere jer je bio pozitivan na doping testu na marihuanu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.