PONOSNA SAM ŠTO IH TRENIRAM, ONE SU HEROJI: Marina Maljković kakvu nikada nismo videli!
Marina Maljković, Foto: Starsport©

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

PONOSNA SAM ŠTO IH TRENIRAM, ONE SU HEROJI: Marina Maljković kakvu nikada nismo videli!

Srpkinje su protutnjale kroz duel za treće mesto u kome su savladale Veliku Britaniju sa 81:55

Objavljeno: 21:10h
Uroš Marjanović

Uspele su izabranice Marine Maljković da se oporave od poraza u polufinalu Evropskog prvenstva od Španije.

Srpkinje su protutnjale kroz duel za treće mesto u kome su savladale Veliku Britaniju sa 81:55. Iako je uvek smirena posle meča, Marina Maljković je sada pokazala emocije koje nije mogla da sakrije.

- Osvajanjem ove medalje, još jednom smo pokazali da smo zemlja košarke! A moje igračice su pokazale da nisu samo dobre košarkašice, već da su i heroji! Niko se ovome nije nadao dok smo pripremale za Evropsko prvenstvo iako su pritisci bili veliki jer se šampionat igrao kod nas - rekla je Marina Maljković.

Onda je usledila salva radosti.

- Ponosna sam što ih treniram i stvarno su pravi heroji. Pokazale su da je u Srbiji ženski sport podjednako uspešan kao i muški. Hvala navijačima koji su nas bodrili i u Zreenjaninu i u Beogradu. Nadam se da će ovo biti podstrek za dalje jer nas očekuje smena generacija - dodala je selektorka Srbije.

Bilo je nekih problema, ali to se sada sve zaboravlja.

- Veliki je problem kada ekipa ne igra redovno na evropskim ili svetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama. Ali sada sam presrećna jer smo mi uspele da uradimo nešto za svoju zemlju i osvojimo bronzu. Vratile smo se u vrh, proslavićemo malo, a onda da se borimo za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020 - zaključila je Marina Maljković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.