KAPITEN JELENA NA IVICI SUZA: Srbijo, izvini!
Jelena Bruks, Foto: Adria Media TV

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

KAPITEN JELENA NA IVICI SUZA: Srbijo, izvini!

Izabranice Marine Maljković izgubile su od Španije u polufinalu sa 71:66

Objavljeno:

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva.

Izabranice Marine Maljković izgubile su od Španije u polufinalu sa 71:66. Iako su uspele da preokrenu u jednom trenutku zahvaljujući kapitenu Jeleni Bruks, to nije bilo dovoljno da se sruši branilac titule.

Španija je ostala nerešiva enigma za srpske košarkašice.

- Ostaje žal. Igrali smo protiv Španije i to godinama traje. Mislili smo da je ovo trenutak da se to ispravi, ali nažalost nismo ispoštovali ono što je traženo, naročito prvih 20 minuta, jer protiv Španije ne sme da se igra 20 minuta. Protiv Španije mora da se igra svih 40 minuta, čak i onih 20 iz zagrevanja. Mora glava da nam bude u jednom pravcu. Nažalost pored ovakve fine publike mi nismo uspeli da uradimo ono što se od nas traži. Ne samo što je to polufinale i što vodi u finale već zato što je to Španija i što to godinama traje. Ja se izvinjavam našim navijačima što im nismo pružili igru kakvu Srbija zna. Mogu da im obećam da ćemo protiv Velike Britanije izaći mirne glave i pokušati da uzmemo tu bronzu i da ne odemo kući sa četvrtim mestom - rekla je Jelena Bruks.

Sada treba pronaći snage i izboriti se za bronzu.

- Mi znamo godinama da je to za Srbiju kao naciju najteže. Uvek grizemo da idemo najdalje, da uzmemo najsjajniju medalju ali sad je trenutak da kao i na Olimpijadi, isto smo izgubili u polufinalu od Španije, ali smo se vratili i bili najjači kad je najpotrebnije i uzeli smo bronzu. Ostaje nam 24 časa da se spremimo za utakmicu protiv Velike Britanije. Videli smo kako igraju, da su nezgodne i da je to ekipa koja ne odustaje. Ne odustajemo ni mi, moramo da damo sve od sebe, da opet ostavimo srce na terenu i da stavimo bronzu oko vrata - dodala je.

Nemaju šta navijači da zamere košarkašicama iako se kapiten izvinila naciji za poraz.

- Ja moram da im se izvinim, jer Srbija je takva nacija. Svaka devojka koja izađe sa terena će reći da je dala sve od sebe i zaista jeste pogotovo u drugih 20 minuta. Imali smo želju, ali Španija zna da igra protiv nas i to pokazuje godinama. Pokušali smo, pokazali smo da imamo snagu da se vratimo, poveli smo, ali njihovo iskustvo i možda za nijansu veća želja od naše je odlučila pobednika. Izvinjavam se, izaći ćemo još jače - zaključila je Jelena Bruks.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.