HEZONJA UZEO PETROVIĆEV DRES U PORTLANDU: Javila se Draženova majka pa objasnila neke stvari hrvatskom košarkašu!
Mario Hezonja, Foto: AP/Mary Altaffer

NASLEDNIK?

HEZONJA UZEO PETROVIĆEV DRES U PORTLANDU: Javila se Draženova majka pa objasnila neke stvari hrvatskom košarkašu!

Ugovor vredan 3,6 miliona dolara potpisan je na dve godine

Objavljeno: 16:04h

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja u narednoj sezoni NBA lige igraće u Portlandu.

Ugovor vredan 3,6 miliona dolara potpisan je na dve godine, a Hrvat je izabrao dres sa brojem 44, u čast legendarnog Dražena Petrovića koji je taj broj nosio na početku NBA karijere.

- Jasno je kako je Dražen jedan od najvećih evropskih košarkaša svih vremena i imam ogromno poštovanje prema njemu. Put se nastavlja i drago mi je da sam na njemu. Njegov brat bio mi je trener u reprezentaciji i mnogo sam ga ispitivao o njemu. Čak i moj bivši broj osam ima siboliku jer su četiri i četiri osam. Siguran sam da ću se dobro uklopiti. Prošle sezone ova ekipa je bila u finalu konferencije, a moj cilj je otići dalje. Hteo sam da budem u uspešnoj ekipi i da igram sa dobrim igračima jer će mi to pomoći da i ja postanem bolji - rekao je Mario Hezonja na predstavljanju u Portlandu.

Povodom Hezonjine izjave i broja koji je uzeo oglasila se i majka Dražena Petrovića Biserka.

- Drago mi je što je Mario izabrao broj 44 da sve podseti na mog Dražena i trag kakav je ostavio u NBA ligi. Ipak je Portland klub koji ga je draftovao i u kojem je odigrao prve NBA utakmice. Ali ovim putem bih mu poručila kako bih želela da se Mario redovno odaziva u hrvatsku reprezentaciju, kao što je to radio Dražen. Bilo bi lepo da tako razmišlja. Ipak je u bilo kom sportu reprezentacija svetinja. Pa setite se samo 1993. godine, kada je Dražen, bez razmišljanja, sa povređenim kolenom odlučio da igra kvalifikacije za Evrobasket. Mnogi igrači danas na tako nešto ne bi ni pomislili i zato poručujem Hezonji da na taj način prati Dražena i njegovu ostavštinu - izjavila je Petrovićeva majka.

Na taj način Biserka Petrović je podsetila Hezonju kako se nije odazivao na pozive njenog drugog sina Aleksandra u vreme dok je bio selektor Hrvatske za Evrobasket 2017. godine i utakmice kvalifikacija za Mundobasket tokom 2018. godine i očitala mu pravu lekciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.