I PARTIZAN JEDINO JE VOLEO: Nema Grobara koji se neće naježiti kad vidi sliku Saleta Đorđevića kad je bio dečak!
Zanimljiva fotografija Saše Đorđevića kruži internetom, Foto: Damir Dervišagić

Išao je protiv svog oca

I PARTIZAN JEDINO JE VOLEO: Nema Grobara koji se neće naježiti kad vidi sliku Saleta Đorđevića kad je bio dečak!

A tek kada vide kada je uslikana

Objavljeno:

Zanimljiva fotografija od pre nekoliko decenija kruži ovih dana društvenim mrežama i izazvala je veliku pažnju košarkaške javnosti, a pre svega navijača Partizana.

Reč je o fotografiji iz sedamdesetih godina prošlog veka koja je bila objavljena u čuvenom sportskom listu tempo sa košarkaškog derbija između Crvene zvezde i Partizana, a na njoj se nalazi niko drugi nego Aleksandar Saša Đorđević.

Sadašnji selektor Srbije i legenda ovdašnje košarke je tada imao nekih desetak godina kada je došao na Večiti derbi i ono što je zanimljivo navijao protiv svog oca.

Njegov otac je takođe čuveni trener Bata Đorđević i u to vreme bio je strateg Crvene zvezde, dok je njegov sin Saša vatreno navijao za Partizan što se može videti i po zastavi crno-belih koju drži u rukama.

Ipak, ako se setimo istorijata, Saša Đorđević je košarkom počeo da se bavi u Crvenoj zvezdi, međutim, tadašnji treneri u klubu su ga proglasili za netalentovanog i oterali ga, a on je tek onda otišao u Partizan i tamo postao legenda.

Sa crno-belima je ispisao najlepše stranice istorije kluba, osvojio je 2 titule prvaka Jugoslavije i 2 nacionalna Kupa, jednom Kup Radivoja Koraća i kao kruna svega došla je trojka u poslednjoj sekundi finala Kupa evropskih šampiona protiv Huventuda 1992. godine kojom je doneo Partizanu titulu prvaka Evrope.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.