ČOVEK KOJI JE PRONAŠAO DONČIĆA: Sin mu igra za reprezentaciju Turske, a on je legenda Zvezde i srpske košarke!
Foto: Printskrin

zanimljiva priča

ČOVEK KOJI JE PRONAŠAO DONČIĆA: Sin mu igra za reprezentaciju Turske, a on je legenda Zvezde i srpske košarke!

Inače, Jesukan na turskom znači - vruća krv, što nekako govori da je Mirkov naslednik prosto "morao" biti vatren. Baš kao i njegov otac.

Objavljeno: 19:28h

Bivši reprezentativac Jugaslavije Mirko Milićević ima veoma zanimljvu životnu priču.

Iz braka sa turskom državljankom Milićević ima sina Jesukana Onara (rođen 1998. godine) koji grabi stopama slavnog oca. Reprezentativac je Turske u mlađim kategorijama, neće proći puno vremena kada će debitovati i za A selekciju te zemlje, a mnogi mu predviđaju sjajnu budućnost. Momak je talentovan, jasno je na koga, a nije isključeno da bi mogao i da nadmaši slavu svog oca! Inače, Jesukan na turskom znači - vruća krv, što nekako govori da je Mirkov naslednik prosto "morao" biti vatren. Baš kao i njegov otac.

Onar je visok 203 centimetara i igra na poziciji krila. Za reprezentaciju Turske do 20 godina igrao je na prvenstvu 2018. godine gde je beležio 6.7 poena i 4.1 skokova u proseku.

Podsetimo, Mirko Milićević je igrao krilnog centra za Crvenu zvezdu, Cibonu, a potom je i u inostranstvu i to u Španiji, Italiji, Bugarskoj, Grčkoj, Izraelu, a u Turskoj je proveo 18 godina! Profesionalno je bio aktivan skoro 25 godina, a sa svojih 210 centimetra i 130 kilograma u igračkim danima predstavljao je strah i trepet za protivnike.

Što se Turske tiče, tu je nosio dres Turk Telekoma, Karšijake, Bujuk koledža, Goztepea, u Grčkoj je bio član AEK-a, PAOK-a, Apolina, u Španiji Valjadolida, u Izraelu Hapoela... Jednom rečju - svetski putnik i legenda brojnih klubova.

Upravo je Milićević, koji je sada u trenerskim vodama, bio jedan od najzaslužnijih za otkrivanje mladog talenta sada već svetske zvezde - Luke Dončića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.