SRPSKE KOŠARKAŠICE UPOZORAVAJU NA ŠVEĐANKE: Fizički su dominantne i mnogo trče! Ne sviđa nam se što su slične nama!
Srpske košarkašice u četvrtfinalu igraju protiv Švedske, Foto: Starsport©

Kraljice su spremne

SRPSKE KOŠARKAŠICE UPOZORAVAJU NA ŠVEĐANKE: Fizički su dominantne i mnogo trče! Ne sviđa nam se što su slične nama!

Ovo je najvažnija utakmica na prvenstvu

Objavljeno: 10:02h

Košarkašica Srbije Saša Čađo izjavila je da njenom timu neće biti lako u četvfrinalu Evropskog prvenstva protiv Švedske. - Opet smo dobile teškog protivnika. Ni do sada nismo imale laganu utakmicu, tako da moramo da se borimo još jače. To nam je najvažnija utakmica na prvenstvu. Moraćemo da igramo dobro svih 40 minuta i imamo dva dana da se spremimo za njih - rekla je Čađo novinarima posle treninga. Ona je istakla da je rival u četvrtfinalu sličan srpskom timu. - Fizički su dominantne, mnogo trče. Slične su nama, to mi se ne sviđa, ali biće teško. Spremne smo, a i one su. Ne valja nikoga potceniti, ali potrudićemo se da pobedimo. Biće veliki izazov, sigurna sam - rekla je Čađo. Dodala je da je bila iznenađena što su Šveđanke u osmini finala izbacile Letoniju. - Bila sam malo iznenađena što su izbacili domaćina Letoniju, ali su dobar tim. Bore se i tu su s razlogom. Objasnila je i šta će biti adut Srbije protiv Švedske. - Mislim da od svih ekipa mi pokazujemo najveću borbenost. To nas uvek krasi, kao i agresivnost u odbrani i napadu. Mislim da tu imamo prednost.

Izabranice Marine Maljković odradile su trening u beogradskoj Areni, u kojoj će u četvrtak igrati prvi put pred domaćim navijačima. - Lep je ambijent za igranje. Dosad smo imale veliku podršku u Zrenjaninu, verujem da ćemo imati veću podršku u Beogradu - rekla je Čađo. Njena saigračica Aleksandra Crvendakić deli mišljenje da je Švedska sve samo ne lak protivnik.

Aleksandra Crvendakić u akciji
Aleksandra Crvendakić u akcijifoto: Starsport©

- Igraju dosta jako u odbrani, trče mnogo... Da nekome kažeš da igramo protiv Švedske, pitaće kakvu oni košarku to igraju, ali stvarno su dobre. Imaju baš dobru ekipu. Svako ko je u četvrtfinalu ima neverovatan kvalitet i talenat. Hajde da mi poboljšamo našu igru, da gledamo sebe i da nastavimo da se borimo kao do sada - rekla je Crvendakić. Krilni centar srpskog tima navela je da je važno da još jednom ekipa odigra timski. - Nebitno ko će dati poen, ko će da skoči, svi se trudimo da pomognemo kako god. Ako treba da se 'bacimo na glavu, onda da se bacimo na glavu'. Zaista se trudim da pomognem ekipi kako god, možda najviše skokom, šta god da zafali ja sam tu. Svaka devojka koja uđe u igru svesna je da mora da prikaže sve od sebe.

Aleksandra Crvendakić ističe da su Šveđanke nezgodan protivnik
Aleksandra Crvendakić ističe da su Šveđanke nezgodan protivnikfoto: Starsport©

Od borbe za medalju i plasman na Olimpijske igre u Tokiju, Srbiju deli pobeda protiv Šveđanki. - To dovoljno govori koliko je bitna utakmica i koliko fokus mora da nam bude na najvišem nivou. Ne smemo da dozvolimo neplanske situacije i moramo da svedeno greške na minimum - jasna je Crvendakić, koja govorila i o ambijentu u beogradskoj Štark areni. - Došle smo u Arenu o čemu smo sanjale. Sve je super, ajde sada da se koncentrišemo i odradimo posao. Da nas ne ponese euforija, već da ostanemo na zemlji. Naravno da možemo to. Prošao je prvi trening, zaboravljeno je sada sve urađeno, idemo na Švedsku maksimalno koncentrisane da pobedimo. Biće lakše i lepše uz što veću podršku sa tribina, ali trudimo se da ostanemo skupljene i da ne razmišljamo mnogo o brojnosti publike. Fokus je samo na utakmici - zaključila je Crvendakić. Meč za plasman u polufinale između Srbije i Švedske igra se u četvrtak od 20 sati i 30 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.