DROBNJAKOVU TROJKU IZ AUTA NE MOGU DA ZABORAVIM: Igrali smo bez plata, ujedinila nas je želja da osvojimo titulu!
Drobnjak pogađa trojku iz auta, Foto: Printscreen/Youtube

ISKRENO O SVEMU

DROBNJAKOVU TROJKU IZ AUTA NE MOGU DA ZABORAVIM: Igrali smo bez plata, ujedinila nas je želja da osvojimo titulu!

Odmah je preuzeo funkciju izvršnog sportskog direktora Igokee i obećao i da će se kao funkcioner boriti kao što je to činio na terenu

Objavljeno: 16:19h

Bivši igrač Crvene zvezde, a sada simbol Igokee Vuk Radivojević rešio je da završi profesionalnu karijeru posle 18 godina.

Odmah je preuzeo funkciju izvršnog sportskog direktora Igokee i obećao i da će se kao funkcioner boriti kao što je to činio na terenu. Igokea ima velike ciljeve za narednu sezonu ABA lige, a prvi zadatak je ulazak u plej-of regionalnog takmičenja i sklapanje tima koji može da to ispuni.

- Igokea je jedna porodična sredina, zato sam i prihvatio da nastavim sa radom u ovom klubu. Sviđa mi se kako sve funkcioniše. Cilj je da se borimo za visok plasman, a samim tim što smo doveli trenera Aleksandra Trifunovića, rastu nam i ambicije. Trifa je ozbiljan trener, pet puta je vodio ozbiljne klubove u Evroligi i dokazan je stručnjak. Sarađivao sam sa njim u Zvezdi, i želja nam je da budemo u vrhu tabele i da iskoristimo šansu ako nam se ukaže. Moja uloga je dosta široka, a prioritet nam je prvi tim. Ostavili smo Savu Lešića, Dalibora Ilića, i Marka Lukovića, koji su pod ugovorom. Predstoji nam sklapanje ekipe, a to mi je trenutno glavno zaduženje. Takođe, treba se brinuti i za one mlađe selekcije, igra se BH liga, pa Republika Srpska. Sve to treba uklopiti, ima dosta stvari koje treba da se rade - rekao je Vuk Radivojević za Kurir.

Bivši košarkaš je naglasio da je ABA liga najkvalitetnije takmičenje u regionu, ali da su problem niski budžeti koji se oslikava na kvalitet košarke.

- ABA liga izaziva dosta pažnje i polemika, pričalo se da smo zbog nje umanjili kvalitet domaće košarke, ali mislim da ne bi moglo da se funkcioniše bez regionalnog takmičenja. To je realnost, imamo prohodnost u Evroligu i Evrokup. Odlična je liga za mlade igrače da stasaju. Ona je iz godine u godinu sve jača, a sledeća sezona biće mnogo kvalitetnija. Vratili su se neki iskusni igrači. Mornar je doveo Milka Bjelicu i druge ozbiljne igrače, Primorska je ušla sa ozbiljnim budžetom, doveli su kvalitetne strance. Da ne govorimo o fuzionisanju Olimpije i Cedevite i da ne spominjem Zvezdu, Budućnost, Partizan. Takođe, i mi kao klub imamo ambicije da budemo u vrhu. Tako da liga neće sigurno biti lagana za igru. Svi znamo da kvalitet sporta opada. Kad sam ulazio u profesionalne vode, došao sam u Zvezdu, gde me je doveo Zmago Sagadin. Bilo je to neko drugo vreme. Budžeti su bili mnogo veći, ne samo za Zvezdu, Budućnost, Partizan, već za sve timove. Takozvani manji klubovi su imali bolje stanje u finansijama, međutim, sada je znatno lošija situacija. Tako je i košaraka počela da pada, to nije samo kod nas slučaj, nego svuda u Evropi. Igrao sam u Španiji, tamo je došlo do ekonomske krize 2008, a oni se i dan danas oporavljaju. Znači, nema više dobrih ugovora u manjim klubovima - dodao je.

Bilo je izvesno da će Radivojević završiti karijeru, a nedoumica je bila da li ove ili posle sledeće sezone. Košarka mu je donela mnogo prijateljstava, ali postoji nešto zbog čega žali.

- Bilo je tužnih trenutaka, a velika mi je žal što sa Crvenom zvezdom nisam osvojio titulu prvaka. Ta finala sa Partizanom pratiće me doživotno. Ipak, mnogo više je stvari koje su mi ostale u pozitivnom sećanju. Kada sam bio klinac, pa dođeš u Zvezdu, pa ceo taj put, osvajanje Kupa u Novom Sadu 2004... A u tom momentu imao sam samo 19 godina, i već tada rešavao neke utakmice. To su momenti kojih ću sigurno da se sećam celog života. Svuda gde sam igrao je bilo lepo, bilo je nekih sjajnih utakmica za mene na pojedinačnom nivou. U Igokei sam imao nekoliko dobrih utakmica, pogotovo u prvim sezonama. Rešavali smo utakmice na loptu, pa je evo došla i borba za opstanak u prošloj sezoni, kada sam davao i odlučujuće poene. Što se tiče Zvezde, pamtiću ono finale sa Partizanom 2007. To je nama bila poslednja sezona u klubu, igrali smo bez finansija, plata, kada smo se svi u klubu ujedinili u želji da uprkos svemu damo sve od sebe. Igrači su napravili dogovor da svi ostanemo i osvojimo titulu. Tu su još bili Gurović, Antić, Tadija Dragićević, Petar Popović, imali smo sjajan tim, ali onu Drobnjakovu trojku iz auta neću moći lako da zaboravim. U isto vreme, pamtim utakmicu protiv Partizana kada sam ubacio 37 poena, to mi je rekord protiv crno-belih - izjavio je Radivojević za beogradski list.

Iako je ostavio traga u crveno-belom dresu, Vuku Radivojeviću nisu najteže padale utakmice sa Partizanom već one u Španiji protiv Huventuda iz vremena kada je igrao za Fuenlabradu.

Vuk Radivojević
Vuk Radivojević foto: Saša Pavlić Koky

Košarkaška javnost u Srbiji nestrpljivo čeka 31. avgust i Svetsko prvenstvo na kome učestvuje i reprezentacija Srbije.

- Svi očekujemo uspeh, medalju, ali mislim da ne treba stvarati toliki pritisak našim momcima pre vremena. Sa druge strane, činjenica je da imamo dobru reprezentaciju. Sale radi vrhunski posao, svi ga poštuju u reprezentaciji. Tu su naravno i iskusni igrači, Teo predvodi ovu ekipu, Bjelica ima mnogo veće iskustvo iz NBA, Bogdan je stasao u velikog igrača, tu je i Jokić. Mislim da su se neke kockice poklopile, i da će se dobro pripremiti. Svi bismo voleli da uzmemo zlato, ali nije lako sa Amerikancima - istakao je izvršni direktor Igokee.

Tvrdi da je najveća čast za svakog sportistu da nosi dres svoje zemlje, ali da srpska selekcija nije imala sreće na Evropskom prvenstvu 2007. godine. Tada je Radivojević bio među 12 košarkaša koji su igrali na takmičenju i podsetio da je Srbija tada bila u lošoj fazi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.