FRANCUZI OSETILI MOĆ SRPSKIH KLINACA: Orlići bez poraza idu u osminu finala Svetskog prvenstva!
Mladi košarkaši Srbije su sa tri pobede prošli u nokaut fazu, Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Nova zlatna generacija

FRANCUZI OSETILI MOĆ SRPSKIH KLINACA: Orlići bez poraza idu u osminu finala Svetskog prvenstva!

Odigrali su najbolji meč u dosadašnjem delu turnira

Objavljeno:

Reprezentacija Srbije do 19 godina okončala je sa maksimalne tri pobede grupnu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se održava na Kritu.

U meču trećeg kola grupe D izabranici selektora Aleksandra Bućana prikazali su daleko najbolju igru u dosadašnjem toku šampionata i savladali do sada najtežeg rivala selekciju Francuske 85:76.

Kao proplasirana ekipa grupe D reprezentacija Srbije će u sredu u meču 1/8 finala igrati protiv četvrtoplasiranog iz grupe C, najverovatnije selekcijom Filipina.

Snažna selekcija Francuske nešto je bolje ušla u meč i većim delom prve četvrtine bila u minimalnom vođstvu. Ipak, u samoj završnici naš mladi tim je posle nekoliko dobrih odrbana došao i do igre u napadu a trojkom Pecarskog ovaj deo igre rešio u svoju korist sa 26:22.

U nastavku duela raspoloženom kapitenu Iliću, Petruševu i Paunoviću, pridružio se i Trifunović, što je Srbiji donelo maksimalnu prednost u 14. minutu – 35:26. "Trikolori" su uspeli da se na trenutak trgnu i smanje u 17. minutu na 39:36. Usledio je sjajan odgovor srpskih reprezentativaca koji do kraja prvog poluvremena prave seriju 7:0 i stižu do dvocifrenog vođstva – 46:36.

Nastavila je Srbija sa odličnom igrom i dominacijom u vazdušnim duelima i na startu drugog poluvremena što je rezultiralo rekrodnom prednošću u 22. minutu- 52:36. Međutim, u nastavku duela, dolazi do pada koncentracije u igri našeg tima. Nekoliko ishitrenih šuteva, promašenih slobodnih bacanja i izgubljenih lopti pomogli su rivalu da do kraja trećeg perioda dođe do rezultatskog priključka – 64:60.

Uspeo se selektor Bućan da primiri svoje izabranike koji su ubrzo ponovo došli do propoznatljive igre i dvocifrenog vođstva – 70:60. Bilo je to sasvim dovoljna zaliha da se mudrom igrom u samoj završnici sačuva prednost preko sjajnog tandema Pecarski-Petrušev, dođe do trijumfa – 85:76 koji je doneo prvo mesto u grupi i nešto lakšeg rivala u osmini finala.

SRBIJA: Petrušev 18 (13 sk, 2 as, 3 bl), Mićović, Islamović, Paunović 12 (3 as), Trifunović 10 (4 sk, 4 as), Cerovina 4, Vsiljević, Pecarski 28 (9 sk), Grbović, Ćubić, Ilić 10 (10 sk, 3 as), Kuzmanović 3.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.