AKO STE PROPUSTILI NA NBA PIJACI: Majami završio Batlera, Kanter u Bostonu, Klipersi napravili prostor za Lenarda!
Džimi Batler je prešao u Majami, Foto: AP

transferi su u toku

AKO STE PROPUSTILI NA NBA PIJACI: Majami završio Batlera, Kanter u Bostonu, Klipersi napravili prostor za Lenarda!

Brojni igrači su promenili klubove, a neki su se vratili u stare

Objavljeno: 13:26h

Mnogo dešavanje je bilo u NBA prethodne noći i brojni igrači su promenili klubove ili potpisali nove ugovore, pa je tako i drugi dan prelaznog roka u SAD protekao veoma burno.

Najvažnija vest je svakako da je završen trejd u kome su učestvovala četiri tima i čija je prva zvezda bio Džimi Batler.

Majami, Filadelfija, Portland i Klipersi su kompletirali dogovor u kome je učestovalo nekoliko timova, a glavna stvar je bila da Batler stigne na Floridu.

Tako je "Vrelina" poslala Hasana Vajtsajda u Portland, Džoša Ričardsona u Filadelfiju, a zaštićenog pika prve runde 2023. godine u Kliperse čime je obezbeđen prostor u "seleri kepu" da Batler potpiše ugovor na 4 godine vredan 142 miliona dolara.

Portland je sa druge strane dobio odličnu zamenu za povređenog Jusufa Nurkića, a zbog toga je u Majami poslao Mejersa Leonarda, dok je u Kliperse poslao Morisa Harklsa sa poslednjom sezonom ugovora koja košta 11 miliona.

Klipersi su time dobili i pika prve runde na draftu 2023. ali i otvoren prostor da angažuju trenutno najtraženijeg slobodnog agenta lige - Kavaija Lenarda.

Kad smo već pominjali Portlanda, potpisali su i Entonija Tolivera na "četvorci", a njihova prošlogodišnja zamena za Nurkića, Enes Kanter, bio je ovog leta slobodan agent, ali je potpisao dvogodišnji ugovor sa Bostonom.

Dalas je vratio bivše igrače Bareu, Klebera i Seta Karija, a Ostin Rivers je ostao u Hjustonu. Njujork je doveo novu dvojicu igrača zadatka – Vejna Elingtona i Elfrida Pejtona.

Pomenimo još da je Vašington doveo dva plejmemkera – Ajzeu Tomasa i Iša Smita. Feniks je potpisao Franka Kaminskog, Orlando vratio Majkla Karter-Vilijamsa, Oklahoma Nerlensa Noela, a Minesota je iz Golden Stejta uzela Džordana Bela, Šabaza Napijera i Trevona Grejema.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.