NE MOGU IM SUDIJE NIŠTA, ONE SU KRALJICE OVE IGRE: Srbija posle trilera u četvrtfinalu, imamo novu heroinu!
Foto: Starsport©

EP

NE MOGU IM SUDIJE NIŠTA, ONE SU KRALJICE OVE IGRE: Srbija posle trilera u četvrtfinalu, imamo novu heroinu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 23:08h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrfinale Evropskog prvenstva, pošto je savladala Belgiju u Zaječaru posle velike drame - 70:66 (16:15, 10:19, 16:14, 28:18).

Nije ovo bila najbolja partija Srbije, imali smo izuzetno jakog rivala, ali su izabranice Marine Maljković, uprkos tome što su arbitri bili priklonjeni gostujućoj ekipi, pokazale šampionski karakter i pobedile.

Videli smo pravu dramu na kraju meča, viđen je pravi triler u kojem su se naše devojke bolje snašle. Pre svega zahvaljujući dobroj odbrani u ključnim momentima. Diskretna heriona ove utakmice je je Nevena Jovanović, koja je ukrala loptu u poslednjem napadu i na taj način obezbedila Srbiji plasam među osam najboljih.

Kod Srbije najbolja je bila Jelena Bruks sa 16 poena i pet skokova, po 13 su postigle Ana Dabović i Sonja Petrović koja je imala i sedam skokova, dok je dvocifrena još bila i Nevena Jovanović, a treba istaći i Aleksandru Crvendakić koja je zabeležila dva poena ali i 11 skokova. Kod Belgijanki najzapaženija je bila Ema Mismen sa 21 poenom i devet skokova.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

KRAJ ČETVRTE ČETVRTINE

70:66 - POBEDAAA! KAKVA DRAMA! SRBIJA JE U ČETVRTFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

48:42 - Mogle su naše devojke da se primaknu Belgijankama na samom finišu, ali lopta nije htela u koš. Ana Dabović i Sonja Petrović su se probudile, Srbija je bila bolja u ovoj deonici, međutim, Belgija i dalje ima prednost.

POLUVREME

34:26 - Veoma loš period za naše devojke, samo deset poena smo ubacili za drugih deset minuta utakmice. Prilično dekoncentrisano su izabranice Marine Maljković odigrale ovu deonciu, dok su Belgijanke koristile svoje prilike. Mnogo loših šuteva, mnogo nerezonskih poteza...

KRAJ PRVE ČETVRTINE

16:15 - Naše devojke vode nakon prvog kvartala, koji su obeležili loši procenti šuta i mnogo faulova. Posle nešto lošijeg starta Srbija je ušla u svoj ritam i zahvaljujući dobroj odbrani stigla je do prekreta. Najefikasnija u našim redovima je Jelena Bruks sa 7 poena, Nevena Jovanović je zabeležila tri poena, dok Nikolina Milić, Aleksandra Crevdakić i Maja Miljković imaju po dva poena na svom kontu.

20:30 - Utakmica je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.