SRBIJA NA KORAK OD ČETVRTFINALA: Lavice slomile Ruskinje u finišu i obezbedile plasman u narednu fazu!
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

EVROPSKO PRVENSTVO ZA KOŠARKAŠICE

SRBIJA NA KORAK OD ČETVRTFINALA: Lavice slomile Ruskinje u finišu i obezbedile plasman u narednu fazu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

Objavljeno: 22:43h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u grupi D Evropskog prvenstva .

Srpkinje su savladale reprezentaciju Rusije sa 77:63 i tako došle na korak do četvrtfinala. To je druga pobeda Srbije na takmičenju.

Furiozan finiš Srpkinjama je obezbedio trijumf. Krajem poslednje deonice trojkama Ane Dabović i Jelene Bruks Srbija je stekla prednost koju je održala do kraja meča. Iako je bilo perioda utakmice kada je napad Srpkinja škripao što su Ruskinje umele da iskoriste i da u jednom momentu čak i povedu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Međutim, Nikolina Milić je u ključnim momentima odradila sjajan posao ofanzivnim skokovima i u odbrani pa trijumf Srbije nije doveden u pitanje. Najefikasnija u srpskom timu bila je Dajana Butulija sa 21 poenom, a pratile su je Ana Dabović sa 18 i Nikolina Milić sa 16.

Strelci za Srbiju
Strelci za Srbiju foto: Printscreen/FIBA

Najviše poena za Rusiju postigla je Šilova - 10, a po devet su upisale Belijakova i Musina.

Strelci za Rusiju
Strelci za Rusiju foto: Printscreen/FIBA

Sledeći rival Srbiji biće Belgija u nedelju u 20.30. Belgijanke brane bronzu sa prethodnog Evropskog prvenstva, a ukoliko žele direktan plasman u četvrtfinale sa prvog mesta, Srpkinje će morati da pobede i u trećem meču grupne faze.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz lajv-blog na Espreso.co.rs...

GOTOVO JE! Srbija je pobedila Rusiju i prva je u grupi.

IV četvrtina - 77:63

Pauza je prijala Srpkinjama pa su poslednju deonicu otvorile koševima Milićeve i Butulije koje su donele preokret - 57:53. Pogađale su Srpkinje, napravile seriju od 9:0 i ponovo došle na plus devet - 62:53. Uzvratila je Rusija serijom od 7:0, a u napadu Srbje je ponovo zaškripalo pa su Ruskinje trojkom došle na 62:60 na pet minuta do kraja. Odlična Nikolina Milić je uradila sjajan posao u ofanzivi skokovima pa je Srbija opet povela - 65:60. Trojkom Ane Dabović Srbija je stigla na plus sedam - 70:63, a plus deset donela je Bruks trojkom na minut do kraja - 73:63. Na kraju je konačan rezultat bio 77:63.

III četvrtina - 53:53

Odmah su krenule žestoko Srpkinje pa je i prednost skočila na plus 11 - 43:32. Borbene Srpkinje su i dalje igrale dobru odbranu, ali napad je škripao pa su Ruskinje smanjile na minus šest - 46:40. Loš procenat šuta za tri poena i agresivnija ruska odbrana doprineli su da Ruskinje priđu na samo pola koša zaostatka - 48:47, a potom i izjednače na tri minuta do kraja trećeg perioda. Rusija je preokrenula na 51:49. Uspela je Srbija da izjednači i da u poslednju četvrtinu uđe egal - 53:53.

1 / 3 Foto: Starsport©

POČINJE DRUGO POLUVREME!

POLUVREME! Vodi Srbija 41:32.

II četvrtina - 41:32

Nastavile su Srpkinje u istom ritmu i u drugoj četvrtini pa je ubrzo bilo i plus deset za Srbiju - 28:18. Nisu imale milosti prema Ruskinjama izabranice Marine Maljković pa su ubrzo stigle do 35 poena. Međutim, tada je došlo do opuštanja i grešaka pa je Rusija došla do minus pet - 35:30. Ponovo su uspele da se odlepe Srpkinje na plus deset - 41:31 u poslednjem minutu druge četvrtine. Do kraja druge deonice Rusija je zabeležila još jedan poen.

I četvrtina - 21:16

Žestoko su krenule Ruskinje i povele sa 5:0. Prve poene Srbija je zabeležila preko Crvendakićeve u trećem minutu. Uspela je Srbija da preokrene i povede sa 8:7 posle perioda bez koševa na obe strane. Povele su Srpskinje sa 12:10 zahvaljujući preciznosti Ane Dabović sa linije slobodnih bacanja na tri minuta do kraja. Igrala je Srbija odličnu odbranu, profunkcionisao je i napad pa su naše košarkašice na odmor između četvrtina otišle sa vođstvom od pet poena razlike - 21:16.

20:30 - Počinje meč!

20.00 - Pogledajte najzanimljivije detalje sa sinoćne pobede nad Belorusijom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.