I TO BAŠ NA VIDOVDAN: RTS zbog Kosova odbio da emituje reklamu za Evropsko prvenstvo u košarci!
Zastava Kosova - Zastava Srbije, Foto: Printscreen/Youtube

SRBI PODRŽAVAJU OVAKVO RAZMIŠLJANJE

I TO BAŠ NA VIDOVDAN: RTS zbog Kosova odbio da emituje reklamu za Evropsko prvenstvo u košarci!

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, dobila od FIBA paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala

Objavljeno: 16:56h

Radio Televizija Srbije (RTS) objavila je danas da neće emitovati promotivni materijal Evropskog prvenstva za košarkašice, uprkos obavezi, zbog toga što je u tom materijalu mapa Srbije bez Kosova.

- Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi - piše na sajtu RTS-a.

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, dobila od FIBA paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala.

RTS
RTS foto: Dado Đilas

Materijal u kojeme su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnom sajtu FIBA.

U četvrtak uveče, tokom prenosa utakmice Srbija-Belorusija, više puta je zbog nestanka struje u Zrenjaninu došlo do prekida signala iz španske produkcije koja ga prosledjuje Evroviziji i svim emiterima. Tog producenta signala je angažovala FIBA.

Tokom tih prekida, kako piše RTS, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala s grafiko mape Srbije bez Kosova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.